Viyana ve İstanbul sanatı Maltepe'de buluştu - Son Dakika
Güncel

Viyana ve İstanbul sanatı Maltepe'de buluştu

Viyana ve İstanbul sanatı Maltepe\'de buluştu

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde "Viyana İstanbul Kültür Sanat Buluşması" isimli sergiye kapılarını açtı.

19.02.2020 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde "Viyana İstanbul Kültür Sanat Buluşması" isimli sergiye kapılarını açtı.

Sergi 22 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında Viyana'da sanatseverlerin ziyaretine açıldıktan sonra bugün düzenlenen davetle İstanbullu sanatseverlerin karşısına çıktı. Sergide Avusturyalı ve Türk 22 sanatçının grafik, fotoğraf ve resimlerinden oluşan farklı sanat görüşleri ve kültürleri bir araya getirildi. Serginin koordinatörü Kadriye Menekşe, iki ülke sanatçıları ve toplumları arasında köprü kurdukları çalışmalarının Avusturya ve Alman basınında ilgiyle karşılandığını, sanatseverlerden olumlu tepki aldıklarını söyledi. Menekşe, sergide kadının var oluşuna, toplumdaki yerine ve sosyal konumları üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi. Doğu ve Batı kültürünü sentezlediği eseriyle İspanya, Avusturya'dan sonra Maltepe'de sanatseverlerin karşısına çıkan ressam Nurcan Toker, "Gördüğümüz ilgiden memnuniyet duyduk. Ülkemizi orada temsil etmekten, tanıtmaktan mutluluk ve onur duydum." dedi. Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Koordinatörü Kubilay Erdelikara, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına Kadriye Menekşe'ye tabak takdim etti. Sergi 24 Şubat'a kadar Galeri Maltepe'de ziyarete açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Viyana ve İstanbul sanatı Maltepe'de buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement