Vize İşlemleri Eksiksiz Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Vize İşlemleri Eksiksiz Devam Ediyor

ABD’nin vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiği iddialarına Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden sonra bir yalanlama da bu işlemleri resmi olarak gerçekleştiren Gateway Managament firmasından geldi.

21.10.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiği iddialarına Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden sonra bir yalanlama da bu işlemleri resmi olarak gerçekleştiren Gateway Managament firmasından geldi.

Türkiye'de 25 ayrı ülkenin vize işlemlerini yabancı partneri VFS Global ile üstlenen Gateway Management adına yapılan açıklamada, "Schengen ülkeleri vize işlemleri eksiksiz devam ediyor" denildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada da hızla yayılan söylentilerin gerçeği yansıtmadığı, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Son dönemde gündem konusu olan Türk vatandaşlarına yönelik Amerika vize başvurularının askıya alınması kararının ardından, bazı Schengen ülkelerinden de işlem yavaşlatma veya durdurma kararları alındığı yönünde 'asılsız' haberler çıkmaktadır. Gateway Management hali hazırda stratejik partneri VFS Global ile birlikte; Avusturalya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Dubai, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Rusya, Slovenya ve İsveç ülkeleri ile çalışmakta olup, işlemlerimiz rutininde devam etmektedir. Schengen vize başvuru süreçlerinde herhangi bir yavaşlatma veya askıya alma kararı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızı yalnızca elçiliklerin web sayfalarında yaptıkları resmi duyuruları dikkate almaları, bu tarz asılsız haberlere itibar etmemeleri konusunda önemle uyarmaktayız". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vize İşlemleri Eksiksiz Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'e özgü olan 'cennet çamuru' tatlısı, ramazan ayında da yoğun talep görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzetli tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement