Vodafone Arena, Finallere Aday! - Son Dakika
Spor

Vodafone Arena, Finallere Aday!

Vodafone Arena, Finallere Aday!

FutbolArena - Beşiktaş'ın çiçeği burnunda stadı, Vodafone Arena, UEFA tarafından 2019 yılında yapılacak Avrupa Ligi finali ve Süper Kupa finaline aday gösterildi.

04.02.2017 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FutbolArena - Beşiktaş'ın çiçeği burnunda stadı, Vodafone Arena, UEFA tarafından 2019 yılında yapılacak Avrupa Ligi finali ve Süper Kupa finaline aday gösterildi.

UEFA'nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, 2019 yılında Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi final maçlarına ev sahipliği yapacak aday statlar belirtildi.

41 bin 903 kapasiteli Vodafone Arena, 2019'da düzenlenecek Avrupa Ligi finali için 6, Süper Kupa finali için de 8 stat ile yarışa girecek. 2019 UEFA Avrupa Ligi finali hangi statta oynanacak?

Avrupa Ligi finali için UEFA'nın belirlediği 7 aday stat şöyle; Olimpiyat Stadı (Azerbaycan - Bakü), Dinamo Arena (Gürcistan - Tiflis), Frankfurt Stadı, Arena Stuttgart (Almanya - Frankfurt ve Stuttgart), Hampden Park (İskoçya - Glasgow), Roman Sanchez Pizjuan Stadı (İspanya - Sevilla) ve Vodafone Arena (İstanbul - Türkiye)

2019 UEFA Süper Kupa finali hangi statta oynanacak?

Süper Kupa finali için UEFA'nın belirlediği 9 aday stat şöyle; Qemal Stafa Stadı (Arnavutluk - Tiran), Toulouse Stadı (Fransa - Toulouse), Florian Albert Stadı (Macaristan - Budapeşte), Sammy Ofer Stadı (İsrail - Haifa), Astana Arena (Kazakistan - Astana), Windsor Park (Kuzey İrlanda - Belfast), Arena Gdansk (Polonya - Gdansk), Narodowy Stadı (Polonya - Varşova), Hampden Park (İskoçya - Glasgow) ve Vodafone Arena (İstanbul - Türkiye)

2019 UEFA Şampiyonlar Ligi finali hangi statta oynanacak?

Şampiyonlar Ligi finali için ise UEFA sadece 2 stat belirledi. Bunlardan ilgi futbola büyük bir ilgi artışının olduğu Azerbaycan'ın yeni statlarından Bakü'de yer alan Olimpiyat Stadı, ikincisi ise Atletico Madrid'in yapımı devam eden Metropolitano Stadı...

2019 Kadınlar Şampiyonlar Ligi finali hangi statta oynanacak

Kadınlar finali içinse UEFA 6 aday belirledi. O adaylar şöyle... Eden Arena (Çek Cumhuriyeti - Prag), Florian Albert Stadı (Macaristan - Budapeşte), Astana Arena (Kazakistan - Astana), Darius&Girenas Stadı (Litvanya - Kaunas), Hampden Park (İskoçya - Glasgow), Coliseum Alfonso Perez (İspanya - Madrid)

UEFA Eylül ayında, finallere ev sahipliği yapacak olan statları açıklayacak.

Kaynak: Futbolarena.com

Son Dakika Spor Vodafone Arena, Finallere Aday! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement