Vodafone için son 1 yıl nasıl geçti? İşte rakamlar - Son Dakika
Güncel

Vodafone için son 1 yıl nasıl geçti? İşte rakamlar

Vodafone için son 1 yıl nasıl geçti? İşte rakamlar

Vodafone Türkiye, Nisan 2021- Mart 2022 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. İşte rakamlarla Vodafone'da son durum!

17.05.2022 16:36  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone, Nisan 2021 – Mart 2022 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. 31 Mart 2022 sonu itibarıyla son bir yılda 2.6 milyar TL yatırım yapan Vodafone Türkiye, 2021-22 mali yılı servis gelirlerini, geçen yıla göre yüzde 21,7'lik artışla 17.2 milyar TL'ye çıkardı.

Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) yüzde 23,8 artışla yaklaşık 5.7 milyar TL'yi aştı.

Vodafone Türkiye, 2021 – 2022 mali yıl sonuçlarını açıkladı

Vodafone Türkiye'nin mobil müşteri sayısı 2021-22 mali yıl sonu itibarıyla 24.4 milyona ulaşırken, M2M dahil toplam mobil abone sayısı 27.3 milyon oldu. Şirketin faturalı abone sayısı son bir yılda yaklaşık 1.3 milyon artış ile 16.8 milyona çıkarken, toplam bazının yüzde 68,8'ini faturalı aboneler oluşturdu.

Türkiye'nin ilk 5G hologramlı 23 Nisan stadyum konseri!

Vodafone Pay ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 3.7 milyonu aştı.

Şirket, bu mali yılda bir önceki yıla kıyasla 120 bin sabit genişbant müşterisi kazanarak toplam 1.3 milyon müşteriyi aştı.

Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 18.8 milyona yükseldi.

Vodafone Türkiye müşterilerinin son bir yıldaki toplam mobil data kullanımı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 34.8 artarak 3.258 petabyte olarak gerçekleşti.

Vodafone'un dijital kanallarını kullanan müşterilerinin aylık toplam etkileşimi 440 milyona yaklaştı.

Vodafone Türkiye'nin 2021-22 mali yıl sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy şunları söyledi:

Vodafone için son 1 yıl nasıl geçti? İşte rakamlar

"Vodafone olarak, Türkiye pazarında 16 yılı geride bıraktık. Bu süreçte, Türkiye'nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından biri olarak, ülkemizin büyümekte olan telekom pazarındaki yerimizi aldık. 2021-22 mali yılında toplam 2.6 milyar TL yatırım yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitalleşmeye katkıda bulunduk.

Geleceğin dijital servislerde olduğunu düşünüyoruz. Bu düşüncemizin bir sonucu olarak, 2025 yılına kadar Türkiye'nin en hızlı büyüyen yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için 'Yeni Nesil Bağlantı, Dijital Operatör ve Kurumsal Çözümler' unsurlarından oluşan planımıza odaklanmaya devam ediyoruz.

Vodafone Holding bünyesinde faaliyet gösteren 13 şirketimizle dijital servisler hedefimize giden yolda her geçen gün daha da büyüyoruz.

Diğer yandan, amaç odaklı vizyonumuz doğrultusunda çevre ve toplum üzerinde yarattığımız etkiye de önem veriyor ve faaliyetlerimizi Çevresel, Sosyal, Yönetişim kriterlerine uygun olarak sürdürüyoruz. Ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel Vodafone için son 1 yıl nasıl geçti? İşte rakamlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı
    14:48 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacını ve detaylarını anlattı. Projenin Pamukkale'ye yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını vurgulayan Ertemur, turistleri şehir merkezine çekmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem
    14:47 Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem

    Pendik'te seyir halindeyken makas atarak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 bin 819 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edilerek yakalandı.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti
    14:44 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti

    Başkan Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'nde vatandaşlara projelerini anlattı ve düğün salonunu yeniden düzenleyeceklerini duyurdu.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.

  • Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi
    14:41 Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement