Vodafone Park'ın Çatısını Yapan Firmanın Sahibi: Fikret Orman Yüzünden İntihar Noktasına Geldim - Son Dakika
Ekonomi

Vodafone Park'ın Çatısını Yapan Firmanın Sahibi: Fikret Orman Yüzünden İntihar Noktasına Geldim

Vodafone Park Stadının çatısını yapan firmanın sahibi, "Fikret Orman bize olan borcunu ödemedi, şirketim battı. Ben intihar noktasına geldim. 4 milyona yakın alacağımız var." dedi.

12.10.2017 08:50  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Park Stadı'nın çatısını yapan firmanın sahibi Gültekin Öbekli, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a inanılmaz suçlamalarda bulundu.

Öbekli, "Fikret Orman bize olan borcunu ödememek için her yolu denedi. Onun yüzünden şirketimiz battı, intihar noktasına geldim." dedi.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan haber şu şekilde;

"Fikret Orman bir televizyon kanalına çıktı ve noktası virgülüne dokunmadan şunları söyledi: 'Beşiktaş belirli bir ciddiyete gelmiş bir kulüp artık. Eskisi gibi 6 ay parayı ödeme, çek ver, böyle bir şeyler yok artık yani...' Benim adım Gültekin Öbekli. Bir de beni dinleyin...

"1 YIL SÜRECEK İŞİ 6 AYDA TESLİM ETTİK"

Vodafone Park'ın çatısını yapan firmayız. 2014 yılında Beşiktaş A.Ş.'den ihaleyi aldık. 2015'in 6. ayında frekansları teslim aldıktan sonra işe başladık. Bu arada bütün imalatları yaptırdık. 2016'nın 1. ayında işi bitirdik. Normalde 1 yıl sürecek işi, 6 ayda bitirip teslim ettik. Buna rağmen bize ceza kesip durdular. İnanın, neden bilmiyoruz. Hesabı ödememek için bunları yaptılar. Hatta "Bizim borcumuz yok" bile demeye başladılar. Bütün amaçları Beşiktaş'a haksız yere para kazandırmak, yerli üreticiyi, yerli mühendisi, yerli firmaları, o statta Beşiktaş adına çalışan herkesi zarara uğratmaktı.

"İHALEDE BİLE 10 MİLYON EURO KAZANDIRDIK"

İlk ihale açıldığında bir firma 26 milyon euroluk teklif verdi. Biz ise 16 milyon euroluk teklifle ihaleyi aldık. Sadece ihale sürecinde 10 milyon euro kazandırdık Beşiktaş Kulübü'ne. Bu firmaya, böyle yapılır mı? İlk etapta 12 milyon euro ödeme yapacaklardı. Yaptılar, ama o kadar geç yaptılar ki, bu parayı aldığımızda, çoktan büyük zarar etmiştik. Hiç bir ödemeyi doğru dürüst, zamanında yapmadılar. Bu durumdan dolayı da ekstra zarara uğrattılar. Resmi açıdan alacaklarımız belli, birebir size söyleyeceğim şekilde. Yani "Borcumuz yok" falan demeleri, asılsız. Bizim açımızdan her şey, resmi belgelerle kanıtlı. Yine de ödemiyorlar. Ahmet Başkanı (Nur Çebi) Demir-Çelik piyasasından tanırım. Bir kez babasına gittim, rica ettim, hatır-minnet 500 bin TL alabildim. Ondan sonra da bir daha para alamadık. Gittim kulübe, yöneticilerle görüştüm ve "Bu masadan bu iş bitmeden kalkmayacağız. Akşama kadar oturacağız ve kimin borcu var, kimin alacağı var. Bu işi bitireceğiz" dedim. İşte orada 190 bin euro ceza dediler, haksız olmalarına karşın, kalan paramı kurtarmak için bunu bile kabul ettim. Faturalaştık. Resmi anlamda her şeyi bitirdik, paramızı alacağız diye sevindik. 1.5 yıl geçti, yine ödemiyorlar.

"STAT BİTTİĞİ GÜNDEN BERİ PARAMIZI ALAMIYORUZ"

Bakın, sadece bizim sorunumuz da değil bu... Statta çalışan petrolcü, frekansı yapanlar, herkes... Toplam 50 milyonun üzerinde alacak var. Mimarların, mekanik elektrikçinin, petrolcünün, bizim, herkesin alacakları duruyor. Fikret Orman, 'tek adam' olarak yönettiğini söylüyor Beşiktaş'ı... Kendi şirketi gibi yönetiyor. Fakat alacaklıların telefonlarına çıkmıyor, randevu vermiyor, paraları ödemiyor. Artık bu durumu herkesin bilmesi lazım. Beşiktaş Kulübü büyük bir kulüp. Beşiktaş Başkanı ise yaptıklarıyla o kulübe yakışmıyor. Herkes bilir, bir efsane Sülün Osman vardı eskiden. Fikret Orman da şu an Türkiye'nin Sülün Orman'ıdır. Hatta Sülün Osman'dan da beteri... Hak etmiş olan hiç kimseye parasını ödemiyor. Benim firmamın 4 milyon TL alacağı var halen. Stat bittiği günden beri paramızı alamıyoruz. Kaç kez randevu talep ettik, sürekli kaçtı. Zaten yaptığı ödemelerin hepsinde de sorun yaşadık. Çeklerin arkası yazıldı, geç geç ödedi. Buna rağmen biz, kendi iş ahlâkımız gereği, işi tertemiz bitirmek için elimizden geleni yaptık. Halâ ödeme yapmayarak bizi eziyor.

"ŞİRKETİMİZİ BATIRDI, BENİ ÖLÜM NOKTASINA GETİRDİ"

Fikret Orman her gün televizyona çıkıp, "Bizim borcumuz yok, harcımız yok. Çek falan vermiyoruz" diyor. Televizyonların arkasındaki görüntü ise benim halim. Türkiye maalesef bunları bilmiyor. İflas erteleme aldık, her şeyimizi kaybetmek noktasına geldik. Şirketimizi batırdı. Artık beni ölüm noktasına getirdi. Bir sürü borcumuz var. Evim satıldı, barkım satıldı, intihar noktasına getirdiler. Bana günah değil mi? Böyle bir Sülün Orman daha Türkiye'ye gelmemiştir. Basından rica ediyorum, bizim çığlığımız duyulsun, gerçekler görülsün-bilinsin. Bakın, Beşiktaşlı yöneticiye aynen şu mesajı attım: "Resmen dolandırıldım. Ölmemi istiyorsunuz. Paramı ödemezseniz stadın önünde kendimi vuracağım. Karar sizin... Bir de mektup bırakacağım. Bana başka çare bırakmadınız." Bu mesaja bile bir dönüş yapmadılar. Stat iki sene önce bitmesine rağmen, bizzat Başkan Fikret Orman, "40 bin euro gelir elde ettik" demesine rağmen, halen orada çalışan müteahhitlere, firmalara toplamda 50 milyon TL civarında hatta üzerinde borçları duruyor.

"BİZE VERİLMEYEN PARALAR NEREYE GİTTİ?"

Sayın Cumhurbaşkanımız, "Beşiktaş Kulübü'ne parayı biz verdik" dedi Ampüte Milli Takımımız şampiyon olduktan sonra... Vodafone ile tarihin en büyük anlaşmasını yaptılar. Locaları sattılar. Spor Toto destek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği üzerine, devletimiz de çok önemli destekler verdi. Stat para basıyor diyorlar. Buna karşın kulübün borcu neden büyüyor, stadı yapan taşeronlar, emekçiler neden paralarını alamıyor 2 sene geçmesine rağmen. Bu paraları ne yaptılar? Nereye gitti bu paralar? Sonuçta bu stadı yapanların hakkıydı ve bu stadı yapanlar paralarını halen alamadı. Acaba bu paralar, nereye gitti? Sayın Cumhurbaşkanımız'dan rica ediyorum; Fikret Orman'a bu konuda gerekli uyarıları yapın lütfen. Bu taşeronların, bu emekçilerin haklarını almalarına yardımcı olun lütfen."

Vodafone Park\'ın Çatısını Yapan Firmanın Sahibi: Fikret Orman Yüzünden İntihar Noktasına Geldim

Son Dakika Ekonomi Vodafone Park'ın Çatısını Yapan Firmanın Sahibi: Fikret Orman Yüzünden İntihar Noktasına Geldim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement