Voleybol, Akif Üstündağ'a Teslim Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Voleybol, Akif Üstündağ'a Teslim Ediliyor

Ercan ATA, Ankara-DHA, Seçime tek aday girecek olan Üstündağ; "Ünal Karabıyık ve Özkan Mutlugil ile çalıştım ve her iki başkanın da benden memnun olduklarını biliyorum.

19.11.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ercan ATA, Ankara- DHA, Seçime tek aday girecek olan Üstündağ; "Ünal Karabıyık ve Özkan Mutlugil ile çalıştım ve her iki başkanın da benden memnun olduklarını biliyorum. Ben işimi seven biriyim ve çalıştığım sürede çok iyi hizmetler yaptığımı biliyorum" diye konuştu.

38 Yıldır Türk sporunun içinde olan ve 10 yıldır Türkiye Voleybol Federasyonu'nda Başkanvekilliği yapan Akif Üstündağ, 21 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan seçimde başkanlığa tek aday olarak girecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türk Telekom Basketbol ve Futbol, Petrolofisi, Ankaragücü ve Gençlerbirliği takımlarında yöneticilik yapan Üstündağ, geçmiş yıllarda kulüplerde ve Milli takımlarda antrenörlük de yaptı. Akif Üstündağ son 10 yıldır Voleybol Federasyonu'nda başkanvekili görevinde devam ediyordu.

Erol Ünal Karabıyık ile 6 yıl, Özkan Mutlugil yönetiminde ise 4 yıl başkan vekilliği yapan Üstündağ, Doğan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

21 Kasımda yapılacak olan Türkiye Voleybol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa tek aday olduğunu ifade eden Üstündağ; "Voleybol federasyonu tarihinde ilk defa tek aday olarak seçime giren bir kişiyim. Ben voleybol da başkan vekili olarak sayın Erol Ünal Karabıyık ve Özkan Mutlugil ile çalıştım. Ben işimi seven biriyim. Her iki başkanında benden memnun olduklarını biliyorum. Çalıştığım sürede çok iyi hizmetler yaptığımı biliyorum. Gerevimin ağır olduğunuda biliyorum. 10 yıldır bir yöneticinin en son görev alacağı kulülüplerden sorumluydum. Bu güne kadar görev aldığım tüm işleri layıkı ile yerine getirdiğimi düşünüyorum. Gelinen noktada 140 imza ile genel kurul için başkanlığa aday gösterildim. Bu da bana gösterilen bir teveccühtür. Böyle bir destek varken bizde, bu desteğe layık olmaya çalışacağız."diye konuştu

Voleybolda geçmiş başarıların yakalanamadığı sorusuna ise Üstündağ: "her iki başkanın dönemindeki artısı ve eksisinde benim imzam var. Tesisler konusunda tap yaptık. Milli takımlarda ise sadece bir sayı ile Özkan bey döneminde Olimpiyatlara son dönem gidemedik. Erkek milli takımlarında ise tam tersi bir aşama kaydettik. Avrupa şampiyonasına katılma hakkı elde ettik. Daha öncede ev sahibi olarak katılmıştık. Dönem dönem farklı kulvarlarda, farklı hizmetler var. Ben her iki başkanında başkan vekilliklerini yaptım. Her konuda benimde imzam ve katkım var. Genel olarak bakıldığında, voleybol branşı Türkiye'de önemli noktalara geldi. İstatistik kurumunun yapmış olduğu araştırmada, açık ara tercih edilen branş voleybol oldu. Alt yapılar çok önemli noktalara geldi. Voleybol'un ivme kaybettiği değil, gelen her başkanın mutlaka daha iyi şeyler yapmak için talebi olmuştur. Ben her iki dönemde de aktif görev aldığım için, nerelerde eksik, neleri tamamlamamız lazım, nerelerde ne yapmamız gerektiğinin analizini yaptım. İnşallah 21 Kasım'da genel kurul bana bu görevi verirse, en iyisini yapmak için ekibimle göreve talip olduk."ifadesini kullandı

Efeler Ligi takımlarından Afyon Belediye Yüntaş'ın, Venezuela Milli Takımı'nda da forma giyen oyuncusu 25 yaşındaki Kervin Martin Pinerua Urbina'nın vefatı ile ilgili Akif Üstündağ: "çok üzüldüğünü belirterek, voleybol tarihinde ilk defa böyle bir olayla karşılaştık. Detaylı bilgimiz henüz yok. Ailesine ve Voleybol camiasına başsağlığı diliyorum. Milli takımlarda ve takımlarımızda tüm sağlık önlemleri alıyoruz. Tüm kulüplerimiz her türlü önlem alıyor. Ölüm sebebinin tam ne olduğunu bilmiyoruz. Biz federasyon olarak hiçbir eksiğimiz yok. Sağlık adına ne olması gerekiyorsa yapıyoruz ve önlemleri alıyoruz,"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Voleybol, Akif Üstündağ'a Teslim Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement