Voleybol Federasyonu'na Yeniden Başkan Adayı Olan Erol Ünal Karabıyık Kongrede Eleştirilere Cevap... - Son Dakika
Güncel

Voleybol Federasyonu'na Yeniden Başkan Adayı Olan Erol Ünal Karabıyık Kongrede Eleştirilere Cevap...

Voleybol Federasyonu\'na Yeniden Başkan Adayı Olan Erol Ünal Karabıyık Kongrede Eleştirilere Cevap...

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "TVF kaynaklarından yüzde 35 ilave yaptıklarını ve 20 yakın tesis yaptıklarını söyleyerek, "Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğümüz, Türkiye Voleybol Federasyonu'na 'alınbu...

02.10.2012 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "TVF kaynaklarından yüzde 35 ilave yaptıklarını ve 20 yakın tesis yaptıklarını söyleyerek, "Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğümüz, Türkiye Voleybol Federasyonu'na 'alınbu parayı, şu tesisi yapın' diye 1 lira tahsis etmedi. Bize verilen para tamamen diğer bütün federasyonlara olduğu gibi faaliyetlerimizi sürdürebilmek için verilen bedeldir" dedi.

Ankara Rixos Oteli'nde gerçekleştirilen Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 3. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Erol Ünal Karabıyık ile eski yönetim kurulu üyesi Özkan Mutlugil başkanlık için yarışacak.

Genel kurula Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı. Divan kurulu başkanlığının oluşturulmasının ardından TVF Yönetim Kurulu Başkanvekili Selahattin Şahin tarafından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu.Daha sonra kulüp yöneticilerinin konuşmalarına geçildi. İlk söz alan 2000-2006 yılları arasında başkanlık yapan Türkiye Voleybol Federasyonu eski başkanı Hüsnü Can, kendi dönemleriyle ilgili olarak sert eleştirilerin bulunduğunu belirterek, "Geriye dönük çamur atıyorlar. Ama bu durumun nereden kaynaklandığını bilmek lazım. Sayın Erol Başkan'dan duymadım bunu ancak bir şakşakçısı olabilir. Lütfen daha önce yapılan işlere saygılı olun" diye konuştu.

Mevcut Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, kendinden önceki konuşmacıların yönetim kurulu faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerine cevap verdi.

"Federasyonların yanlış olduğu ve Spor Genel Müdürlüğü'nün tesisleşmeyle ilgili yetkiyi federasyonlardan alması"na yönelik eleştiriye ise, "Görüş, saygı duyarım. Federasyonların eğer bağımsız veya öze olduğunu kabul ediyorsak Spor Genel Müdürlüğü'nün bana verdiği 'tesisleri al, yap, ver' demesi çok doğru olmaz. Bu müdahalede bulunmamalı. Federasyon

kendisine güveniyorsa, böyle bir kaynak oluşturabileceğine güveniyorsa, tesis yapmalıdır, niye yapmasın. Kaynağı yoksa da gelip Spor Genel Müdürlüğü'ne 'bize para verin, biz tesis yapacağız' derse der. Spor Genel Müdürlüğü'nün buradaki tavrı parayı vermek ya da vermemek yönünde olur. Yoksa 'niye tesis yapıyorsunu ya da niye yapmıyorsun' diye bir müdahale doğru olmayağını takdir edersiniz" ifadelerini kullandı.

"ŞAKŞAKÇIM HİÇ OLMADI"

Karabıyık, yapılan tesislere harcanan paranın hangi kalemden harcandığıyla ilgili soruya ise, "Başkanımın 'şakşakçı' deyimi oldu, çok üzüldüm. 2006 dönemiyle kendi dönemini karşılaştıracağım. Çünkü hayatım boyunca şakşakçım olmadı. Başarı için kaynak şart, kaynağı da insan kaynağı ve maddi kaynaklar diye iki başlığa ayırabiliriz. Türk sporu maddi kaynak problemini iddia tahmin oyunlarıyla aşmıştır. İnsan kaynağı problemi eğitim sisteminden dolayı devam etmekte ama Sayın Başbakanımızın 'dersaneleri kapatacağım' ifadesiyle tahmin ediyorum artık Türk sporunun insan kaynağı problemi de çözüldü. Çünkü çocuklar artık test çözmekten ve dersanelere koşuşturmaktan bizim spor salonlamıza ya da diğer alanlara yönelmiş olacaklar ve insan kaynağı problemini de aşacağız" cevabını verdi.

Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'nden 6 yılda yaklaşık 65 milyon lira aldıklarını bildiren Karabıyık, "2012 yılında aldığımız ise 1.2 milyon genel bütçeden, 3 milyon lira Spor Toto'dan. Zannediyorum 2012 yılındaki sarfımız da 20 milyon lirayı geçmiş bulunuyor. Yani federasyon bütçesinden bu yıl sarf edilen bedelin 5'te 1'i kadar devletten. Spor Toto'yu devletten ayrı sayarsak, reklam amlamında ödediği bedelin en üst düzeyde karşılığını Türkiye Voleybol Federasyonu verdi. 400 civarında canlı voleybol maçının yayınlandığını ve yaklaşık 800 saat süre demek ve voleybol salonlarımızda Spor Toto'ya yönelik reklam panoları baş köşede duracak" şeklinde konuştu.

"Her şeyi ben yaptım" yönündeki eleştirilere cevap veren Karabıyık, "Ben asla 'ben yaptım' demedim. Ben her zaman voleybolu, sporcuları ve kulüpleri ön plana çıkardım, voleybol camiamızı ön plana çıkardım. Voleybol denildiği zaman sadece federasyon anlaşılmaz, kulüpler, antrenörler, sporcular, hakemler anlaşılır. Hiçbir zaman ben demedim. Ama sistematik şekilde bir arzu var. Yönetimdeyseniz, bir şeyler yapılıyorsa eleştirilir. Şükürler olsun böyle eleştiriliyoruz. Bu da yönetimde olanların kaderidir" ifadelerini kullandı. Geçirdiği kalp krizi sonrası Ankara'da hayatını kaybeden A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Deniz Esinduy'un ismini bir tesise vereceklerini bildiren Karabıyık, "Bugün burada genel kurul kararıyla Spor Genel Müdürlüğü'müzden bir talepte bulunalım. Deniz Esinduy hocamız, voleybol şehididir, isminin bir tesise verilmesi bence de çok çok uygun olur" dedi.

Karabıyık, ayrıca, Alanya'da plaj voleybol alanı yapma karar verdiklerini ancak anlamsız bir yargı kararıyla bu isteklerinin engellendiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra 22 Kasım 2010-31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki denetleme kurulu raporu ibra edilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporu oy birliğiyle kabul edildi. 2013 yılı tahmini bütçesi 22 milyon 770 bin lira, 2014 yılında ise geli 23 milyon 500 bin lira olarak açıklandı ve oy birliğiyle kabul edildi. Ardından yemek arası verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Voleybol Federasyonu'na Yeniden Başkan Adayı Olan Erol Ünal Karabıyık Kongrede Eleştirilere Cevap... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement