Volvo, Otonom Araçlarına Yapay Zeka Geliştirmek İçin Nvidia'yla Çalışacak - Son Dakika
Teknoloji

Volvo, Otonom Araçlarına Yapay Zeka Geliştirmek İçin Nvidia'yla Çalışacak

Volvo, Otonom Araçlarına Yapay Zeka Geliştirmek İçin Nvidia\'yla Çalışacak

Son zamanlarda adını çokça duyduğumuz Volvo, ABD'li donanım üreticisi Nvidia ile birlikte çalışarak otonom araçlarının yapay zekasını geliştirecek.

18.06.2019 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveçli otomotiv devi Volvo ile donanım üreticisi Nvidia, güçlerini birleştirerek Volvo markalı sürücüsüz kamyonlarının yapay zekasını geliştirecek.

Volvo ile Nvidia arasındaki anlaşma, uzun yıllardır zaten devam ediyor. İki şirket, yapay zeka çalışmalarını Gothenburg ve Kaliforniya'daki ofislerinde gerçekleştirecekler.

Volvo, Otonom Araçlarına Yapay Zeka Geliştirmek İçin Nvidia'yla Çalışacak

Volvo, ortaklığın esnek ve şekillendirilebilir bir otonom sürüşün geliştirilmesi üzerine odaklanacağını belirtti. Bir açıklamasında Nvidia'nın uçtan uca yapay zeka platformunu da eğitim, simülasyon ve araç içi bilişimde kullanacağını bildiren İsveçli otomotiv devi, araç trafiği olan yollarda ve otobanlarda tamamen sürücüsüz yolculukların güvenli bir şekilde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Daha önce Volkswagen, Mercedes-Benz ve Toyota gibi isimlerle de çalışmış olan Nvidia, Volvo ile bir projede bulunmanın oldukça heyecan verici olduğunu ifade etti.

Nvidia'nın Sürüş Takım Yıldızı (Drive Constellation) isimli yongaları genellikle veri merkezi içerisindeki otonom sürüş yazılım algoritmalarını düzelten makine öğrenimine güç vermek için kullanılıyor. Şirket, bu yongaları araçlara uyarlamak üzerine çalışıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Volvo, Otonom Araçlarına Yapay Zeka Geliştirmek İçin Nvidia'yla Çalışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.


Advertisement