Washington Büyükelçisi'nin eşinin ev sahipliğinde YEE'nin "Beş Çayı" programları başladı - Son Dakika
Güncel

Washington Büyükelçisi'nin eşinin ev sahipliğinde YEE'nin "Beş Çayı" programları başladı

Washington Büyükelçisi\'nin eşinin ev sahipliğinde YEE\'nin "Beş Çayı" programları başladı

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'in eşi İnci Mercan'ın ev sahipliğinde, "Beş Çayı" isimli kültürel diplomasi programının ilkini dün gerçekleştirdi.

05.11.2021 07:28  Güncelleme: 07:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'in eşi İnci Mercan'ın ev sahipliğinde, "Beş Çayı" isimli kültürel diplomasi programının ilkini dün gerçekleştirdi.

İnci Mercan'ın ev sahipliğindeki programa, ABD'nin önde gelen kuruluşları ve büyükelçiliklerden çok sayıda davetli katıldı.

Program sunumunu gerçekleştiren YEE Washington DC İletişim Direktörü Casey Coşkun, dünyadaki neredeyse her bir ülkenin kendine özgü bir çay kültürü olduğunu, Türk kültüründe de Türk çayının ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

İnci Mercan, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Çay, birçok ülkenin ortak kültürel değeridir ve aynı zamanda küresel bir uyum ve misafirperverlik sembolüdür." ifadesini kullandı.

Çayın tüm dünyada insanları bir araya getiren güçlü bir figür olduğunu belirten Mercan, bu nedenle de büyükelçi eşleri olarak ayda bir düzenleyecekleri programlarla toplumsal konulara ve ülkeler arasındaki ilişkilere pozitif katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Büyükelçi Mercan, konutun her zaman misafirlere açık olduğunu belirtti

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Büyükelçi Hasan Murat Mercan ise Türkiye ve yabancı birçok ülkenin önemli bir değeri olan çay kültürü özelinde farklı ülkelerden büyükelçiler, büyükelçi eşleri, önemli sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve akademinin temsilcilerinin bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İlk programın konusu olan "Kovid-19 sonrası kadın istihdamı ve eğitiminin güçlendirilmesi" ile ilgili paylaşımlardan kendisinin de önemli çıkarımlarda bulunduğunu belirten Mercan, katılımcılara teşekkür etti.

Hasan Murat Mercan, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin tarihi konutunun kapısının misafirlere her zaman açık olduğunu ve benzer bir araya gelişlerle bu yerleşkelerin anlam kazandığını kaydetti.

Programa Arjantin, Belarus, Gürcistan, Jamaika, Somali, Bangladeş, Sırbistan, Benin, Umman, Kazakistan, Irak, Madagaskar, Şili, Tayland, Nijerya ve Singapur gibi çok sayıda ülkenin büyükelçisi ve eşleri ile diplomatik temsilcileri, Dünya Bankası, IMF, John Hopkins Üniversitesi, Georgetown Üniversitesi, New York Üniversitesi, Maryland Üniversitesi, Howard Üniversitesinden dekan ve akademisyenler ile ABD Dışişleri ve Gazi İşleri Bakanlıklarından üst düzey isimler katıldı.

Programda Türk çayı eşliğinde Türk mutfağını yansıtan çeşitli mezeler ve baklava ikramında bulunuldu ayrıca katılımcılara Türk çayı ve baklavasından oluşan hediye paketleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Washington Büyükelçisi'nin eşinin ev sahipliğinde YEE'nin 'Beş Çayı' programları başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement