Wattozz için Arjantinli firma ile anlaşıldı - Son Dakika
Ekonomi

Wattozz için Arjantinli firma ile anlaşıldı

Wattozz için Arjantinli firma ile anlaşıldı

Yerli üretim kablosuz elektroşok silahı 'Wattozz"un Arjantin'de de kullanılmasının önünü açacak imzalar atıldı.

20.06.2019 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerli üretim kablosuz elektroşok silahı 'Wattozz"un Arjantin'de de kullanılmasının önünü açacak imzalar atıldı.

Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinden talep gören yerli ve milli enerji silahı 'Wattozz' için son olarak Arjantin'de anlaşma imzalandı. Albayraklar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak ve Arjantin Buenos Aires Diacrom Savunma Sanayi firması temsilcisi Alfredo Brenner kablosuz olarak ateş edilebilir elektroşok silahı olma özelliği taşıyan Wattozz'un kullanılmasına yönelik imzaları attılar.

Albayraklar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak imza töreninde Wattozz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Albayrak, "Bizler Wattozz'u ortaya çıkarana kadar dünyada iki çeşit elektroşok cihazı bulunmaktaydı. Birinci çeşit temas ile etki eden Stun Gun dediğimiz kişisel savunma amaçlı sıradan elektroşok cihazları; diğeri ise nitrojen gazı ile çalışan ve elektriği kısa mesafelere uçlarına bakır kablolar bağlı dart okları vasıtasıyla hedefe iletebilen ateş edilebilir, Amerikan yapımı elektroşok silahı idi. Bakır kabloların havada önlenemez açılımından dolayı bu silahla istenilen noktaya hedef almak mümkün olmuyordu ve yaklaşık 1,5 metre mesafeden sonra havada kontrolsüzce ilerleyen ve 60 santimetreye yakın dağılmalar yapan dart iğneleri insanların yüz, göz ve boyun bölgelerine saplanıp ağır yaralanmalara sebep oluyordu" dedi.

"Dünyadaki ilk ve tek elektroşok silahıdır"

Albayrak, "Wattozz'un ise basınçlı gaz veya barut kullanmadan mekanik fırlatma sistemi ile elektriği 8 metre mesafeye enerji yüklü modüller vasıtasıyla kablosuz olarak ve istenilen noktaya gönderebilen ayrıca voltajın süresini ve dozunu radyo frekansı sayesinde uzaktan kontrol edebilen Dünyadaki ilk ve tek elektroşok silahıdır" şeklinde konuştu.

Wattozz için Almanya, Güney Kore, İspanya, Brezilya gibi bir çok ülke ile temaslarının sürdüğünü belirten Albayrak Wattozz'un Dünya üzerinde yakalamış olduğu başarıdan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Adnan Albayrak ayrıca, "Başarılı olacağımızdan emindim ancak açık yüreklilikle söylüyorum Wattozz'un bir Dünya markası haline geleceğini tahmin edemezdim" dedi.

"Seri üretim fabrikası açmayı planlıyoruz"

Albayrak, gelen olağanüstü siparişlerin karşılanabilmesi için Türkiye'nin farklı şehirlerinde hızlıca birkaç ayrı seri üretim fabrikası açmayı planladıklarını, bu yüzden Wattozz'u yerli ve yabancı yatırımcılara açma kararı aldıklarını sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Wattozz için Arjantinli firma ile anlaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir
    10:51 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir

    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını ve haram konuları sigortalatmanın da caiz olmadığını açıkladı. Aydın, imitasyon ürünlerin kul hakkına girdiğini ve kamu hakkı olduğunu belirtti. Tarım sigortasıyla ilgili olarak ise Aydın, konusu haram olmayan her türlü sigortanın caiz olduğunu ancak haram konuların sigortalanmasının caiz olmadığını ifade etti.

  • Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu
    10:41 Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında ekonomik güven endeksi yüzde 1 artarak 100 değerine ulaştı. Tüketici güven endeksi yüzde 0,02, reel kesim güven endeksi yüzde 1,5, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 artarken, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 azaldı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,6 düşüş gösterdi.

  • Başkan Sekmen;
    10:38 Başkan Sekmen; "Tarım ve hayvancılık sektöründe adeta çığır açtık"

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bitkisel üretimi desteklemek amacıyla kendi gübre üretimine başladı.

  • TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı
    10:37 TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Mart ayında ekonomik güven endeksi Şubat ayına göre yüzde 1 artarak 100,0 değerini aldı. Hizmet sektörü güven endeksinin yükselmesi bu artışta etkili oldu. Tüketici, reel kesim, hizmet sektörü, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri ise farklı oranlarda değişim gösterdi.

  • 2022'de İşgücü Maliyeti İstatistikleri Açıklandı
    10:31 2022'de İşgücü Maliyeti İstatistikleri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2022 yılında aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 TL olarak gerçekleşti. Finans ve sigorta faaliyetleri sektörü, 28 bin 790 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör oldu. İnşaat sektörü ise 6 bin 621 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en düşük olduğu sektör olarak belirlendi.


Advertisement