WEFA İnsani Yardım Derneğinden ADYAR'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

WEFA İnsani Yardım Derneğinden ADYAR'a Ziyaret

WEFA İnsani Yardım Derneğinden ADYAR\'a Ziyaret

WEFA İnsani Yardım Derneği Başkanı Sayın Musab Aydın Bey, Adana İnsani Yardım Derneğine ziyarette bulundu.

15.11.2012 15:12  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1962 Eskişehir doğumlu olan, 1980 yılından bu yana Almanya'da yaşayan ve 20 yıla yakın insani yardım çalışmalarını yürüten WEFA İnsani Yardım Derneği Başkanı Musab Aydın Wefa hakkında şunları söyledi;

WEFA İnsani Yardım Organizasyonu 2006 yılında Köln'de kuruldu. Köln Asliye Hukuk Mahkemesi'nin dernekler siciline VR 15169 sicil numarası ile kayıtlıyız. WEFA, aynı zamanda toplum yararına çalışan dernek statüsünü kazanmıştır. Politik bir faaliyeti bulunmayan bağımsız bir insani yardım kuruluşudur. Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felâkete uğramış, savaş veya doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakatlanmış, aç ya da açıkta kalmış tüm insanlara gerekli insani yardımı ulaştırarak onların barınma, ısınma, giyinme, yeme ve içme, eğitim ve sağlık sorunlarını gidermek WEFA´nın temel amacıdır. Savaş, açlık ve doğal afetler neticesinde mağdur kalanlara çadır, yatak, battaniye, gıda, giyim ve ilaç yardımlarımız acil yardım projelerimizdir.

ADYAR başkanı Veysel Tepeli de başta yetimler, ihtiyaç sahibi aileler ve mülteciler için çalıştıklarını, çok yeni olmamıza rağmen çok ciddi yardım çalışmalarına, kültürel etkinliklere, sosyal çalışmalara ve insani yardım çalışmalarına imza attıklarını belirterek en yakın çalışma olarak 300 yetim çocuğumuzun kültürel, sanatsal, etüt ve sportif faaliyetlerinden istifade ettikleri Sodes kapsamında yapılan çalışmanın olduğunu belirti. Yaklaşık olarak 500'ün üzerinde yetim çocuğa ayda yaklaşık olarak 90 tl yardım, yılda iki sefer giyim, yılda en az bir sefer gıda ve birebir aile ile ilgilenmeye çalıştıklarını ifade eden Tepeli hayırseverlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

ADYAR ve WEFA yetkilileri aynı amaç için çalıştıklarını ve beraber birçok şey yapabileceklerini ifade ederek ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel WEFA İnsani Yardım Derneğinden ADYAR'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement