Whatsapp Konuşmalarınız Başkalarının Eline Geçebilir - Son Dakika
Teknoloji

Whatsapp Konuşmalarınız Başkalarının Eline Geçebilir

Whatsapp Konuşmalarınız Başkalarının Eline Geçebilir

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük mesajlaşma platformu WhatsApp'ta bulunan önemli bir açık ortaya çıktı.

12.03.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Facebook'un toplamda 19 milyar dolar ödeyerek dünyanın en büyük mesajlaşma platformu WhatsApp'ı satın almasından galiba bahsetmeye gerek yok. İşte bu satın almadan sonra da yoluna büyüyerek devam eden WhatsApp'ın son olarak 465 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip olduğu açıklanmıştı. İşte şimdi bu 465 milyon aktif kullanıcıyı ilgilendiren bir haberle karşınızdayız.


Konu ise WhatsApp'ta yer alan bir güvenlik açığı. DoubleThink'in CTO'su Bas Bosschert'ın yapmış olduğu açıklamaya göre, WhatsApp'ta bulunan bir güvenlik açığı nedeniyle WhatsApp kullanıcılarının konuşmaları başkalarının eline rahatlıkla geçebilir. Bosschert, bu açığın Android kullanıcılarını ilgilendirdiğini ve geçtiğimiz günlerde gelen büyük güncelleme ile de bu açığın giderilmediğini belirtti.


Bu olayın nasıl gerçekleşeceğine gelecek olursak, bilindiği üzere WhatsApp, kullanıcılarının konuşmalarını Android telefonların SD kartlarında depoluyor. Bu yüzden bu konuşmaların SD karta erişim ile ya da ufak bir kötücül yazılım ile başkalarının eline geçebileceği iddia ediliyor. Bosschert, WhatsApp'ın bu konuyla alakalı derhal çalışmalarda bulunması gerektiğini söylüyor. Bilindiği üzere WhatsApp artık hemen herkesin kullandığı bir iletişim aracı haline gelmiş durumda. Peki siz WhatsApp kullanıyor musunuz?



Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Whatsapp Konuşmalarınız Başkalarının Eline Geçebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement