WhatsApp'tan gizlilik takıntısı olanlar için yeni özellik - Son Dakika
Güncel

WhatsApp'tan gizlilik takıntısı olanlar için yeni özellik

WhatsApp\'tan gizlilik takıntısı olanlar için yeni özellik

WhatsApp süreli mesajlar için yeni bir özellik geliştiriyor. Mevcut sohbetler için toplu olarak mesaj süresi belirlenebilecek.

10.05.2022 18:27  Güncelleme: 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WhatsApp, sohbetlerin belirli bir süre içinde silinmesini sağlayan süreli mesajlar özelliğini geçen sene güncelleyerek 'varsayılan mesaj süresi' seçeneği sunmuştu. Kullanıcının tercihine bağlı olan bu özellik, sohbetlerin otomatik olarak süreli mesaj açıkken başlamasını sağlıyor.

Varsayılan mesaj süresi etkinleştirildiğinde yalnızca yeni sohbetleri etkiliyor. Süreli mesajın kapalı olduğu sohbetlerde ise manuel olarak aktif etmek gerekiyor. WhatsApp, Android için yayınladığı 2.22.11.11 numaralı beta sürümüyle mevcut sohbetlerde mesaj süresini aktif etmeyi kolaylaştıracak bir özellik test etmeye başladı.

Bu arada WhatsApp açıkladı: Gruplarda yeni dönem başlıyor!

WhatsApp, 'varsayılan mesaj süresi'nin kapsamını genişletti

WhatsApp'a gelecek yenilikleri açığa çıkaran WABetaInfo'ya göre, yakında birden fazla sohbet süreli mesaja dönüştürülebilecek. Gizlilik ayarlarına eklenecek olan özellik kullanıma sunulduğunda, konuşma geçmişinizdeki sohbetleri toplu olarak seçip aynı anda hepsi için mesaj süresi belirleyebileceksiniz.

WhatsApp'tan gizlilik takıntısı olanlar için yeni özellik

Süreli mesajlar ile bir sohbette gönderilen mesajlar 24 saat, 7 gün veya 90 gün sonra kaybolacak şekilde ayarlanabiliyor. Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın, bir mesajın kaybolma süresini iptal etmeyi sağlayan "Bu mesajı sakla" özelliği geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Ancak geliştirme aşamasında olduğundan henüz kullanıma açılmadı.

WhatsApp'ın geliştirdiği bir özellik, ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra yayınlanıyor. Sizler de Android cihazınıza Google Play Store üzerinden uygulamanın beta sürümünü yükleyerek yenilikleri önceden deneyimleyebilirsiniz. WhatsApp, iOS'ta yeni beta üyeleri kabul etmediğinden iPhone kullanıcıları ne yazık ki bu imkana sahip değil.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum'da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel WhatsApp'tan gizlilik takıntısı olanlar için yeni özellik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde büyük hasara neden oldu. Köy camisi ve birçok evde hasar meydana gelirken, yaralanma ve ölüm olmaması sevindirici bir durum oldu. Yozgat'ta 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement