WhatsApp'tan "Millete laf anlatamam" diyenlere nefes aldıracak özellik - Son Dakika
Güncel

WhatsApp'tan "Millete laf anlatamam" diyenlere nefes aldıracak özellik

WhatsApp\'tan "Millete laf anlatamam" diyenlere nefes aldıracak özellik

WhatsApp gruplarının çalışma şekli değişiyor. Yapılan güncellemeyle birlikte, bir gruptan ayrıldığınızı katılımcılar görmeyecek.

17.05.2022 14:36  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WhatsApp, son zamanlarda sürekli yaptığı yeniliklerle ses getiren bir platform haline geldi. Geçtiğimiz günlerde uygulamaya eklediği emojiler özelliğiyle, mesajlara kahkaha ve kalp gibi tepkiler verilebilmesini sağlamıştı.

Popüler mesajlaşma platformu, geçtiğimiz haftalarda duyurulan Topluluklar özelliği üzerinde de çalışmalarını sürdürürken; şimdi de gruplara gelecek önemli bir yenilik ortaya çıktı. Bilindiği üzere WhatsApp'ta bir gruptan ayrıldığınız zaman tüm katılımcılar bunu görebiliyor ancak yakında bu durum değişecek.

WhatsApp gruplarında "sessizce ayrıl" dönemi

WABetaInfo, WhatsApp gruplarının çalışma şeklinin değişeceğini açıkladı. Kaynağa göre yakında bir gruptan çıktığınızda bunu yalnızca siz ve yöneticiler görebilecek. Eskiden olduğu gibi sohbet ekranında "….. kişisi ayrıldı" şeklinde bir mesaj yazmayacak. Böylelikle katılımcılar çıktığınızı fark edene kadar bilmeyecekler.

WhatsApp'ın yeni özelliği, sohbet kargaşasına son verecek

Özellik hala geliştirme aşamasında olduğundan, WhatsApp'ın Android veya iOS uygulamalarında henüz kullanıma sunulmadı. Bununla birlikte WABetaInfo, WhatsApp'ın masaüstü programından aldığı ekran görüntüsünü paylaşarak nasıl çalışacağı hakkında fikir edinmemizi sağladı.

WhatsApp'tan

WhatsApp, gruplara ek olarak durum özelliğinde de iyileştirmeler yapıyor. Bunların başında ise önizleme desteği geliyor. Durum bölümünde paylaşılan linklerde önizleme gözükmemesi sıkça dile getirilen dezavantajlardan biriydi. Şirket tepkiler üzerine harekete geçti, yakında bu açığı da kapatacak.

Daha önce sadece metin formatında gözüken bağlantı paylaşımları, yeni güncellemeden sonra söz konusu internet sitesinin önizlemesini de içerecek. Böylelikle kullanıcılar URL'ye tıklamadan önce içeriğinde ne olup bittiğini görebilecekler.

WhatsApp'ta yakında sohbetleri Kişiler, Kişilerde Kayıtlı Olmayanlar, Okunmamış ve Gruplar olmak üzere dört kategoride filtrelemek de mümkün olacak. Bu işlev sayesinde, özellikle yüzlerce sohbet içerisinden aradığını bulmakta zorlananlara kolaylık sağlanması hedefleniyor. Sohbet filtrelerinin de beta aşamasında olduğunu belirtelim.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel WhatsApp'tan 'Millete laf anlatamam' diyenlere nefes aldıracak özellik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement