Wimbledon'da Kuralar Çekildi - Son Dakika
Spor

Wimbledon'da Kuralar Çekildi

Wimbledon\'da Kuralar Çekildi

Çim kort Grand Slam'inin ilk turunda ilginç eşleşmeler ortaya çıktı.

01.07.2018 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'da gerçekleşen kura çekimiyle ana tablo eşleşmeleri belli oldu.

Tek erkeklerde turnuvaya son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı unvanlarıyla katılacak Roger Federer, ilk turda dünya 57 numarası Dusan Lajovic ile karşı karşıya gelecek. Son olarak Roland Garros'ta kariyerinin 11. şampiyonluğunu elde eden Rafael Nadal ise, 2 numaralı seribaşı olarak mücadele edeceği Wimbleodon'daki ilk maçına dünya 129 numarası Dudi Sela önünde çıkacak.

3 numaralı seribaşı ve turnuvanın son finalisti Marin Cilic'in dünya 259 numarası Yoshihito Nishioka ile oynayacağı ilk turda, 12 numaralı seribaşı olarak Wimbledon'da boy gösterecek Novak Djokovic de dünya 56 numarası Tennys Sandgren ile karşılaşacak. Yaşadığı ağır kalça sakatlığı sebebiyle kortlardan yaklaşık bir yıl uzak kalan ve Wimbledon ile Grand Slam kariyerine geri dönmeye hazırlanan dünya 156 numarası Andy Murray'nin ilk turdaki rakibi ise dünya 46 numarası Benoit Paire olacak.

Tek erkekler ana tablosundaki en dikkat çekici ilk tur eşleşmesi ise, daha önce ATP Dünya Klasmanı'nda 3 numaraya kadar yükselmiş isimler olan Grigor Dimitrov ile Stan Wawrinka arasında gerçekleşti. 2014 yılında bu turnuvada yarı final gören Dimitrov, Wimbledon'a 6 numaralı seribaşı olarak katılırken, kariyerinde 3 Grand Slam zaferi bulunan Wawrinka ise son dönemde yaşadığı sakatlıkların etkisiyle dünya klasmanında 225. basamağa kadar düşmüş durumda.

Çekişmeli geçmesi beklenen bir diğer ilk tur maçında da 23 numaralı seribaşı Richard Gasquet ile dünya 41 numarası Gael Monfils, Fransız düellosunda birbirlerine rakip olacak.

Tek kadınlar ana tablosunda ise dünya 1 numarası ve son Roland Garros şampiyonu Simona Halep, ilk turda dünya 101 numarası Kurumi Nara ile eşleşirken, 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki'nin rakibi de dünya 98 numarası Varvara Lepchenko oldu. Turnuvanın son şampiyonu ve 3 numaralı seribaşı ismi Garbine Muguruza unvanını koruma yolunda ilk maçına, wild card ile turnuvaya katılan dünya 138 numarası Naomi Broady karşısında çıkacak. Wimbledon'ın eski şampiyonlarından 24 numaralı seribaşı Maria Sharapova, ilk turda elemelerden gelen dünya 132 numarası Vitalia Diatchenko ile, 25 numaralı seribaşı Serena Williams ise dünya 107 numarası Arantxa Rus ile karşılaşacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Wimbledon'da Kuralar Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement