Wimbledon Tenis Turnuvası - Son Dakika
Spor

Wimbledon Tenis Turnuvası

Yunus Kaymaz - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda son şampiyon Petra Kvitova, Özbek Akgül Amanmuradova'yı 2-0 yendi.

26.06.2012 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Kaymaz - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda son şampiyon Petra Kvitova, Özbek Akgül Amanmuradova'yı 2-0 yendi.

Merkez Kort'ta oynanan maçta, bu yıl Avustralya Açık'ta ve Fransa Açık'ta yarı finale kadar çıkan 4 numaralı seri başı Çek raket Kvitova, ilk kez karşılaştığı Özbek rakibini, 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup etti.

İlk turda şampiyonaya veda eden 28 yaşındaki Amanmuradova, ilk sete çok iyi başladı ve güçlü rakibinin yaptığı basit hataları değerlendirerek 3-0 öne geçti.

Amanmuradova, 7. oyundaki hatalarıyla Kvitova'nın servisini kırmasına izin verdi. "Backhand" vuruşlarını istediği gibi yapamayan ve puan kaybetmeye devam eden Özbek tenisçi, kalan oyunlarda Kvitova'ya karşı varlık gösteremedi ve ilk seti 6-4 kaybetti.

Wimbledon'a dördüncü katılışında geçen yıl şampiyon olmayı başaran Kvitova, ikinci sete daha iyi bir başlangıç yaptı ve ilk iki oyunu kazandı. İlk sete göre file önünde ve doğrudan sayı getiren vuruşlarındaki başarı yüzdesini artıran 22 yaşındaki tenisçi, bir kez servis kırdığı ikinci seti, 6-4 maçı da 2-0 kazanarak, tur atladı.

Dünya klasmanında 96. sırada yer alan ve şu anda antrenörü bulunmayan Özbek tenisçi, Wimbledon'a 5. kez ilk turda veda etmiş oldu.

-Maça yağmur molası-

Maça ikinci setin 9. oyunu sırasında yağmur başlayınca yarım saat ara verildi ve raketler soyunma odasına gitti.

Tenis severler mücadeleye ara verilmeden devam edilmesi için Merkez Kort'a üç yıl önce inşa edilen çatının kapanmasını bekledi, ancak hakemin inisiyatifiyle sadece çim zeminin üzerine branda çekildi.

1. kortta oynanan bir başka tek kadınlar ilk tur maçında ise, Wimbledon'da 2010 yılında final oynayan 12 numaralı seri başı Rus Vera Zvonareva, Alman Mona Barthel'i 2-6, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi.

Muhabir: Musa Samur

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - WIMBLEDON

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Wimbledon Tenis Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement