Windows 8 ve Mac Os X Lion Karşı Karşıya! - Son Dakika
Teknoloji

Windows 8 ve Mac Os X Lion Karşı Karşıya!

Windows 8 ve Mac Os X Lion Karşı Karşıya!

Henüz tamamlanmamış Win 8 Geliştirici Önizleme sürümü ile Mac OS X Lion karşı karşıya geldi ve...

10.02.2012 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Windows 8'in Geliştirici Önizleme sürümü, adından da anlaşılacağı üzere tamamlanmış bir işletim sistemi olmaktan çok uzak. Ancak yine de onun ne kadar hızlı olduğunu test etmeye herhangi bir engel yok. Windows 8'in hızının merak uyandırmasının önemli bir nedeni hiç şüphesiz Microsoft'un yaptığı açıklamalar. Teknoloji sitesi PC Magazine, Windows 8'in Geliştirici Önizleme sürümünü tamamlanmış bir işletim sistemi olan Mac OS X Lion ile karşılaştırmış.

Apple'ın işletim sistemi tam anlamıyla optimize edilmiş ve tamamlanmış olsa da, testte Microsoft'un Windows 8'inin hiç de geride kalmadığı ortaya çıkıyor.

Test sonuçlarına geçmeden önce gerçekleştirildiği sistem ve kullanılan araçar hakkında bilgiler verelim. Windows 8 Geliştirici Önizleme sürümü (64-bit), bir MacBook (2.2GHz Intel Core i7, 4GB DDR3 RAM) üzerine yüklenmiş. Testte Futuremark PCMark, 3D Mark gibi araçlar kullanılmış, açılma ve kapanma süreleri, web tarayıcıları ve fazlası sınavdan geçirilmiş. Testler üç kez çalıştırılmış ve ortalaması alınmış.

Test sonuçlarını ikinci sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Windows 8 ve Mac Os X Lion Karşı Karşıya! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement