Windows Live Messenger 15 Mart'ta Resmen Tarih Oluyor, Yerine Skype Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Windows Live Messenger 15 Mart'ta Resmen Tarih Oluyor, Yerine Skype Geliyor

Microsoft’un 12 yaşındaki anında mesajlaşma platformu Windows Live Messenger, ya da eski adıyla MSN Messenger, daha önce açıklandığı gibi Mart ...

09.01.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft'un 12 yaşındaki anında mesajlaşma platformu Windows Live Messenger, ya da eski adıyla MSN Messenger, daha önce açıklandığı gibi Mart ayında sunucularını tüm dünyaya kapatacak.

Windows Live Messenger'da yavaş yavaş sona geliniyor. Microsoft'un Skype'ı 8.5 milyar dolara satın almasından sonra yaptığı açıklamadaki takvim aynen işlemeye devam ediyor. Hatta kesin tarih şimdiden belirlendi: Windows Live Messenger 15 Mart 2013'den itibaren çalışmayacak. Windows Live Messenger kullanıcıları bu tarihe kadar Skype'a geçmeleri gerekiyor.

Kasım 2012'de açıklanmıştı

Microsoft, Windows Live Messenger servisini kapatacağını geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı resmi duyuruyla açıklamıştı. Bu duyuruda Çin hariç tüm dünyada Windows Live Messenger'ın Mart 2013'te tarihin tozlu raflarına kaldırılacağı ve artık kullanılmayacağı belirtilmişti.

Windows Live Messenger kapandı mı, kapanacak mı?

Windows Live Messenger kullanıcıları Skype.com'dan download edecekleri Skype programına Windows Live Messenger kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapabilecekler. Böylece Skype altında hem yeni bir programla tanışacaklar, hem de Windows Live Messenger'da olduğu gibi oradaki tüm kontaklarıyla, arkadaşlarıyla eskisi gibi iletişim kurmaya devam edecekler.

Hatta Skype'ın telefon özelliği ile daha fazla seçeneğe de kavuşacaklar ama her iki platformda da ayrı ayrı hesapları olanlar ise bu hesaplarını birleştirmek için biraz zorlanacaklar. Çünkü iki ayrı hesap ve iki ayrı kontak listelerine sahip olacaklar ama Skype'ın içindeki hesap aktar seçeneği ile Windows Live Messenger kontaklarını Skype'a aktarabilecekler. Bu durumda Skype üzerinde Windows Live Messenger kontaklarına farklı bir ekran ismi ve e-posta adresi ile görünebileceklerini de unutmadan ekleyelim.

Kaynak: PcExtraComTr

Son Dakika Teknoloji Windows Live Messenger 15 Mart'ta Resmen Tarih Oluyor, Yerine Skype Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement