Wings for Life World Run: Koşamayanlar İçin Koşmaya Çağrı - Son Dakika
Güncel

Wings for Life World Run: Koşamayanlar İçin Koşmaya Çağrı

Wings for Life World Run: Koşamayanlar İçin Koşmaya Çağrı

Wings for Life World Run'a ünlü isimlerden destek çağrısı geldi.

19.03.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burcu Kara, Can Bonomo, Naz Aydemir Akyol ve Ahmet Arslan'dan koşamayanlar için koşmaya çağrı...

Omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla 4 Mayıs'ta düzenlenecek Wings for Life World Run'a ünlü isimlerden destek çağrısı geldi. Oyuncu Burcu Kara, müzisyen Can Bonomo, milli sporcular Naz Aydemir Akyol ve Ahmet Arslan herkesi, "Dünya koşamayanlar için koşacak" sloganıyla düzenlenecek küresel koşu etkinliğine www.wingsforlifeworldrun.com adresinden kayıt olarak destek vermeye davet ediyor.

Ünlü isimlerin destek çağrısı videosuna buradan ulaşılabiliyor.

Ünlü isimlerin, dünyadaki 35 farklı noktada, binlerce kişinin katılımıyla aynı anda gerçekleştirilecek yarışla ilgili mesajları:

Burcu Kara: "Omurilik felci her an hepimizin başına gelebilir. Bu konuda her zaman empati yapmamız gerekiyor."

Can Bonomo: "Yarışa katılmak başlı başına çok özel bir şey. Katılamıyorsanız bile en azından web sitesine girip konu hakkında fikir sahibi olmak da iyi bir başlangıç olabilir."

Naz Aydemir Akyol: "Yaşamın kaynağı hareket etmek. Wings for Life World Run da buna dikkat çekiyor."

Ahmet Arslan: "Bu benzersiz bir etkinlik. Ben de attığım her adımda omurilik felçlilerine destek olmanın bilinciyle için elimden geleni yapacağım, hedefim en az 50 kilometre koşmak."

Hedef Omurilik Felcine Çare Bulmak!

Dünya çapında 3 milyon kişinin omurilik sakatlanmasına bağlı felç ve benzer durumlar nedeniyle engelli bir yaşam sürmek zorunda olduğu tahmin ediliyor. Her yıl 130.000 kişi omurilik sakatlanmasına uğruyor ve sonra da felç geçiriyor, bu tablodaki en önemli etken ise trafik kazaları. Araştırmalardaki ilerlemeler büyük ölçüde özel girişimler sayesinde gerçekleşiyor. Wings for Life Vakfı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak bu araştırmalara kaynak sağlamak için destekleri ve bağışları kullanıyor. Wings for Life Vakfı, aldığı bağışların tamamını özel olarak ümit vaat eden araştırma projeleri için kullanılmasını sağlayan bir yapıya sahip.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Wings for Life World Run: Koşamayanlar İçin Koşmaya Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement