Xbox One, Türkiye'de Satışa Sunuldu - Son Dakika
Güncel

Xbox One, Türkiye'de Satışa Sunuldu

Microsoft'un yeni nesil eğlence platformu Xbox One, 29 ülkeyle aynı anda Türkiye'de, Türkçe arayüzle satışa sunuldu.

05.09.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft'un yeni nesil eğlence platformu Xbox One, 29 ülkeyle aynı anda Türkiye'de, Türkçe arayüzle satışa sunuldu.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 1.599 liradan başlayan fiyatlarla piyasaya sunulan Xbox One paketinde 500 GB sabit diske, blu-ray oynatıcıya ve dahili Wi-Fi bağlantısına sahip bir Xbox konsolu, kablosuz kumanda ve 14 günlük Xbox Live Gold deneme üyeliği yer alacak.

Satışa 1.999 liradan sunulan Xbox One with Kinect paketini tercih edenler ise standart Xbox One paketinde mevcut olanların yanı sıra Kinect Sports Rivals, Dead Rising 3 ve Project Spark gibi hareket algılamaya yönelik kontrol biçimini destekleyen oyunlarla farklı bir deneyim yaşayacak. Kinect, kullanıcılara ayrıca biyometrik tanıma, kontrolcü eşleştirme, videolu Skype görüşmeleri, anında kişiselleştirme ve QR kodlarının tanınması gibi ek özellikler de sunacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İpek Baykurt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Oyun konsolunun ötesine geçerek kapsamlı ev eğlencesinin merkezinde yer alan Xbox One'ı Türkiye'deki tüketicilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oyunlar, filmler, müzik, spor ve Skype'ı aynı kutuda buluşturan Xbox One, oyun ve eğlence anlayışına yeni bir boyut getirecek. Türkiye'ye özgü yepyeni uygulamalar ve yeni duyurularla Xbox One deneyimini Türkiye'deki tüketiciler için çok daha keyifli hale getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Xbox One, yeni yeteneklere kavuştu

Xbox One'ın 29 ülkeyle aynı anda Türkiye'ye gelişini kutlamak amacıyla Bimeks, D&R, Media Markt, Teknosa ve Vatan Bilgisayar, Türkiye'nin önde gelen oyun mecralarından Bölüm Sonu Canavarı, Level, Multiplayer ve Oyungezer ile işbirliğine giderek etkinlikler düzenlendi. Multiplayer tarafından canlı yayınlanan Vatan Bilgisayar'daki turnuva finali internet üzerinde 3 bin kişi tarafından izlendi.

Xbox One'ın Türkiye'ye gelmesini bekleyen eğlence ve teknoloji meraklıları, ürünün satışa sunulduğu teknoloji marketlerinde düzenlenen turnuvalarda yarıştı. Turnuvalarda dereceye girenler, Xbox One konsolu ve 1 yıllık Xbox Live Gold üyeliği gibi ödüllere kavuştu.

Xbox One, piyasaya sürüldüğü günden beri kullanıcılardan gelen öneri ve yorumlar eşliğinde her ay yayınlanan güncellemelerle yeni yeteneklere kavuştu. Ürünle bütünleşik Skype uygulaması, oyun oynarken anında iletişim ve sosyalleşme imkanı tanıyor. Kinect sahipleri, Skype'nın görüntülü görüşme özelliğinden de faydalanabiliyor.

Upload Studio ve Twitch gibi uygulamalar oyunlardaki en güzel anları kaydederek paylaşmaya olanak sağlarken, Xbox Live Gold üyeliğiyle sunulan hizmetler ve Xbox One'a entegre Microsoft bulut servisleri de eğlenceyi farklı bir boyuta taşıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Xbox One, Türkiye'de Satışa Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement