Xiaomi, Apple ve Amazon'a Rakip Oluyor - Son Dakika
Ekonomi

Xiaomi, Apple ve Amazon'a Rakip Oluyor

Xiaomi, Apple ve Amazon\'a Rakip Oluyor

Bir süredir Amazon'un yer aldığı akıllı hoparlör piyasasına Apple'ın ardından Xiaomi'de katıldı.

26.07.2017 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süredir Amazon'un yer aldığı akıllı hoparlör piyasasına Apple'ın ardından Xiaomi'de katıldı. Xiaomi bugün mi 5X ve Hem Ucuz Hem Yetenekli: Xiaomi mi AI Speaker!

Her Xiaomi modelinde olduğu gibi şirketin akıllı hoparlörü de oldukça kaliteli bir malzemeyi uygun bir fiyatla kullanıcıya sunuyor.

Tasarım olarak sade ve şık bir görünüme sahip olan hoparlörün üst kısmında LED aydınlatma ve kontrol butonları yer alıyor.

Xiaomi, Apple ve Amazon'a Rakip Oluyor

3 adet hoparlör yerleştirilen mi AI Speaker da, 360 derecelik ses yönlendirici ana hoparlör alt kısımda yer alıyor. Diğer iki hoparlör ise yanlara konumlandırılmış durumda.

Cihazda ses algılama konusu ise özenle çalışılmış. 6 adet mikrofon konumlandırılan mi AI Speaker, 16 metreden sesinizi algılayıp tepki verebiliyor.

Xiaomi, Apple ve Amazon'a Rakip Oluyor

Tabi bunu yapabilmesi için cihazda bir de asistanın yer alması gerekiyor. Kullanıcı ile iletişim kurabilen akıllı hoparlör, sizi sabahları uyandırabiliyor, hava durumunu söyleyebiliyor ya da gün içerisinde yapacaklarınızı size hatırlatabiliyor.

Bluetooth, DLNA veya WiFi ile cihaza bağlanmanız mümkünken cihaz ise WiFi ile kendi internet bağlantısını gerçekleştiriyor.

Xiaomi, Apple ve Amazon'a Rakip Oluyor

Cihazın fiyatı ise 44 dolar olarak belirlenmiş durumda. Kabaca bir çeviri ile yaklaşık 150 – 160 liraya tekabül eden Xiaomi mi AI Speaker maalesef ilk etapta sadece Çin pazarında satışa sunulacak. Oldukça yüksek satış rakamları beklenilen cihazın global pazarda ne zaman satışa çıkacağı ise bilinmezliğini koruyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Xiaomi, Apple ve Amazon'a Rakip Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement