Y Kuşağı Girişimcilik, Liderlik ve Biga Örneği Paneli" - Son Dakika
Güncel

Y Kuşağı Girişimcilik, Liderlik ve Biga Örneği Paneli"

Biga Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) tarafından "Y Kuşağı Girişimcilik, Liderlik ve Biga Örneği Paneli" düzenlendi.

29.09.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) tarafından "Y Kuşağı Girişimcilik, Liderlik ve Biga Örneği Paneli" düzenlendi.

İstanbul Arel Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akdemir, Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, Y kuşağına yönelik yönetim, liderlik, istihdam ve kariyer politikalarına değindi.

Y kuşağının kendini ispat etmeye kararlı, internet ve televizyon dünyasında doğmuş, kolay tatmin olmayan, rahatına düşkün, yaşam beklentisi yüksek, teknolojiyle yakından ilgilenen, emir almaktan hoşlanmayan, sadakati son derece düşük, yaşam tadını çıkartmak isteyen, tercihlerini açıklamaktan çekinmeyen kişiler olduğunu anlatan Akdemir, "Y kuşağında iş ve yaşam dengesinin sağlanması anlayışı hakimdir." dedi.

Akdemir, söz konusu kuşağın otoriteye karşı saldırgan bir tutuma sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kuşak, farklı arayışlar içinde olup kısa dönemlerde çok sayıda iş değişikliği yapar, eğlenerek çalışmayı sever. En önemli motivasyonu, farklılaşan iş tanımları ve iş yaşam dengesinin sağlanmasıdır. Şeffaf ve adaletli yönetimsel anlayışı önemser. Esnek çalışma saatlerini tercih eder ve yenilikçidir. Süreç odaklı yaklaşıma sahiptir. Teknolojiye, yeni trende uygun davranmayı bilen, bilgi teknolojisine adaptasyonu yüksek olan öğrenciler ile iş birliği yaparsak, sanırım geleceğin Biga'sını yakalama olanağını buluruz. Ülkemizin gözde girişimcilik merkezlerinden birisini oluşturabiliriz. Bilgi teknolojilerine adaptasyonu çok iyi olan Y kuşağını girişimci yapmalıyız. İstihdamın yüzde 40'ını oluşturan Y kuşağı, sektör değil, şirket seçiyor. Yaratıcı ve girişimci olan gençler, ancak ikna edildiklerinde yüksek performansla çalışarak şirketi uçuruyor."

BİSİAD Başkanı Zekai Baş da "Y kuşağı, 1980-2000 arasında doğanlar olarak adlandırılmaktadır. Y kuşağı, televizyon ile büyüyen, bilgisayarla tanışıp kısa süre içerisinde internete adapte olup kısacası dünyada yaşanan teknolojik gelişmelere ayak uyduran nesildir." ifadesini kullandı.

Plaket töreni ile sona eren panele, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Y Kuşağı Girişimcilik, Liderlik ve Biga Örneği Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement