Yabancı Basının Gezi Parkı Yaklaşımına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Yabancı Basının Gezi Parkı Yaklaşımına Tepkiler

Yabancı Basının Gezi Parkı Yaklaşımına Tepkiler

Almanya'daki Türk STK'ları Alman medyasının bakışını eleştirdi.

13.06.2013 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'daki Türklere ait sivil toplum kuruluşları, Gezi Parkı olaylarında Alman medyasının habercilik yaklaşımını eleştirdi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman medyasının olaylara objektif bakmayıp, taraflı haber yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Çelik,  Alman medyasından böyle bir tutum beklemediklerini belirterek, bu ülkedeki Türk toplumunun çoğunluğunun taraflı haberlerden ötürü çok üzgün olduğunu ifade etti.

Alman medyasının marjinal grupları ön plana çıkararak onları adeta birer "özgürlük mücadelecesi" olarak göstermesinin medyanın tarafsızlık ilkesine aykırı bir durum olduğunu ifade eden Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eylemlerde Alman medyasının taraf olmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

-Avrupa'nın 30 farklı kentinde Türkiye'deki olaylar doğru şekilde anlatılacak

Süleyman Çelik ayrıca, cumartesi günü Avrupa'nın 30 farklı kentinde o ülkelerin dilinde hazırlanan broşürlerin  dağıtılacağını ve bu şekilde Türkiye'deki olayların doğru ve tarafsız anlatılmasının hedeflendiğini kaydetti. UETD Genel Başkanı, projeyi Almanya'da faaliyet gösteren farklı STK'larla birlikte hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz

Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, Alman medyasının, siyasetçilerin ve özellikle Türk politikacıların  İstanbul'da meydana gelen olaylardan dolayı Türkiye'ye karşı bir kampanya yürütmelerini eleştirerek, "Sanki Türkiye ayaklanmış gibi bir hava estiriliyor. Halkın yüzde  95'i evde oturuyor. Bu insanlar göremezden geliniyor" dedi.

"Devrim isteyenler"e destek verildiğini ifade eden Yılmaz, sosyal medya üzerinden kendisinin Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller Partili siyasetçilere cevap verdiğini kaydetti. Berlin eyaletinin Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat'ın bir sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı fotoğraflara da tepki gösteren Yılmaz, bir bakanın taraf olmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Türkiye'nin içişlerine karışılmasına karşı çıkan Yılmaz, Londra'da daha dün yaşanan olaylara aynı şekilde neden tepki verilmediğini sordu. Basında estirilen havanın Türkiye'yi karalamaya yönelik olduğunu ifade eden Yılmaz, "Biz kör değiliz,  ne olduğunu hepimiz görüyoruz" ifadesini kullandı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Basının Gezi Parkı Yaklaşımına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement