Yabancı Öğretmenlere Minik Mehteranlardan Sürpriz - Son Dakika
Güncel

Yabancı Öğretmenlere Minik Mehteranlardan Sürpriz

Tokat’a ’Comenius Okul Ortaklıkları’ projesi kapsamında 4 ülkeden gelen öğretmenlere minik öğrenciler mehter sürprizi yaptı.

16.01.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'a 'Comenius Okul Ortaklıkları' projesi kapsamında 4 ülkeden gelen öğretmenlere minik öğrenciler mehter sürprizi yaptı.

AB projesi 'Comenius Okul Ortaklıkları' projesi kapsamında Polonya, İspanya, Litvanya ve Estonya'dan gelen 12 öğretmen, anaokulunda bir sürprizle karşılaştı. Tokat Devlet Hastanesi Anaokulu tarafından düzenlenen programda minik öğrenciler, mehter kostümü giyerek hünerlerini sergiledi. 'Ey Şanlı Ordu' marşını söyleyerek küçük bir gösteri yapan minikleri hayranlıkla izleyen konuk öğretmenler, gösteriyi cep telefonları ile de görüntülemeyi ihmal etmedi. Ayrıca kız öğrenciler de yöresel kıyafetlerle "çayda çıra" oynadı.

5 yaş grubu anaokulu "uğur böcekleri" sınıfından 7 erkek öğrenci ile mehteran, 11 kız öğrenci ile de çayda çıra ekibini oluşturduklarını belirten Kulüp Öğretmeni Özlem Bağdatlı, bir hafta gibi kısa bir sürede öğrencilerin gösteriyi başardığını söyledi. Tokat Devlet Hastanesi Anaokulu Müdürü Nurgül Polat ise, geçen yıl ilkini başlattıkları etkinliğin ikinci aşamasında yurt dışından gelenleri misafir ederek, kültürümüzü tanımalarına fırsat verdiklerini kaydetti.

Polonyalı Marta Arnot, minik öğrencilerin gösterisinden etkilendiğini ifade ederek, "Özellikle mehterandan çok etkilendim. Daha önce böyle bir gösteri görmedim" dedi.

Estonyalı Sıırı Klıss ise, mehteran marşından çok etkilendiğini kaydetti.

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdür Yardımcısı Alev Özdilek de, proje kapsamında yurt dışından gelen konukları anaokuluna getirerek farklı bir etkinliğe dahil ettiklerini ifade ederek, "Kendi kültürümüzü tanıtmak adına minik öğrencilerimiz mehter takımı ve çayda çıra gösterisi yaptı. Bu gösteri yabancı konuklarımızın hoşuna gitti. Okulumuzu ve eğitim sistemimizi çok beğendiler. 'Özel okul mu, devlet okulu mu' diye sordular. Devlet okulu olduğunu öğrenince şaşırdılar" diye konuştu.

Program sonunda davetlilere çeşitli yöresel ürünler ikram edildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yabancı Öğretmenlere Minik Mehteranlardan Sürpriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement