Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü - Son Dakika
Güncel

Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü

Adana'da vatandaşların ihbarı üzerine zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yüzde 75'i Türkçe olmayan tabelalar tek tek söküldü.

21.02.2019 09:07  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da zabıta ekipleri kent genelinde yabancı tabela operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyonda kanun gereği yüzde 75'i Türkçe olmayan tabelalar tek tek sökülerek iş yeri sahipleri uyarıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekiplerince Türkçenin korunması kanununa istinaden ve yoğun ihbarlar nedeniyle operasyon düzenlendi. Kent genelinde çoğunluğu Suriyelilere ait iş yerlerindeki yabancı tabela, afiş ve posterler söküldü.

İŞ YERİ SAHİPLERİNE UYARI

Merkez Yüreğir ilçesi ve Seyhan ilçelerine bağlı, Saydam Caddesi, İbrahim Tatlıses Bulvarı, Eminağa Caddesi ve Süleyman Vahit Caddesi'nde denetim yapan zabıta ekipleri, standartlar gereği yüzde 75'i Türkçe olmayan tabela ve afişleri söktü. Zabıta ekiplerince yapılan operasyon sırasında iş yeri sahiplerine, bir daha Türkçe olmayan tabelaların asılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

"DİĞER ESNAFIMIZ ÇOK BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Zabıta tarafından gerçekleştirilen operasyona destek veren Bahçelievler Muhtarı Mehmet Özden, "Arapça tabelaların sökümü konusunda zabıta personellerine teşekkür ediyorum. Mahallemizdeki diğer esnafımız çok büyük mağduriyet yaşıyorlar. Yasal olarak Arapça tabela asılması uygun olursa assınlar ama bu kanunsuz bir iş o yüzden kaldırılması doğru" diye konuştu.

"BU CADDEDE BİZDEN FAZLA KAZANIYORLAR"

İbrahim Tatlıses Bulvarı'nda esnaflık yapan Hüseyin Demir ise, "Doğma büyüme bu mahallede oturuyorum. Bu caddede bizden fazla kazanıyorlar" dedi.

Sökülen afiş ve tabelalar zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere Zabıta Daire Başkanlığına götürüldü.

İşte ekipleri düzenlediği operasyondan kareler;

Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü
Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü
Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü
Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü
Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaşın İhbarı ile Yabancı Tabelalar Tek Tek Söküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • Medeniyet: Hangi yuzyildayiz neler le uğraşıyoruz cahillik ten öteye gitmez adam vergisini veriyor istediğini yazar kardeşim 5 72 Yanıtla
  • Tuğrulşah: Bir oylama yapalım dostlar gitsinler diyenler beğensin gitmesinler diyenler beğenmesin 41 3 Yanıtla
  • türk: suriyeli de görmek istemiyoruz tabelalarınıda alıp gitsinler artık yeter kamplara geri dönsünler 43 1 Yanıtla
  • Oğuz: Ulan ne kadar salak var tabelayla ne alakasi var istedigini yapar adam zorlami giriyor musteri sanane kardesim belediye ruhsat verirkeen nerdeydi??? 12 28 Yanıtla
  • Yeter artık: Defolun gidin memleletinize pislikler 21 8 Yanıtla
  • Oğuz: Ulan denyo babanin ulkesimi bura adam ruhsatini almis vergisini vermis evini isyerini kiralamis bedavami yapmis bunlari evi is yerini kiraya vermeye gelince verirsiniz belediyede ruhsat verirken parayi aliyor salak olan sensin. 1 1
  • cevap veren: yol geçen hanı mı burası , ne vergisi vermiş , 37 milyar dolar kime harcandı 1 0
  • ülkücü: vergimi veriyor..?.. hah haa.. adam hastane otobüs eczaneye para vermiyor üstüne birde aylık alıyor ne vergisi kardeş . bazan son torba yasalarını inceleyin derim 1 0
  • VVVTTTT: GİTSİN ÜLKESİNDE YAPSIN O ZMN GERİZ ZEKALI 0 0
  • Türkçü türkiye.: Defolup gitsinler kendi ülkelerinde yazsinlar bizim onlarin vergisine ihtiyacimiz yok cahilik bu olsa gerek vatan hainlerini beslemek.... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement