Yabancı Tıp Öğrencileri Bilkent Şehir Hastanesini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Yabancı Tıp Öğrencileri Bilkent Şehir Hastanesini Gezdi

Ankara İl Sağlık Müdürü Özkan Ünal, ağustos veya eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak Bilkent Şehir Hastanesinin hem hastalara hizmet vereceğini hem de öğrencilerin, asistanların, yan dal uzmanlarının eğitim yapacağı bir merkez olacağını kaydetti.

21.07.2018 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl Sağlık Müdürü Özkan Ünal, ağustos veya eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak Bilkent Şehir Hastanesinin hem hastalara hizmet vereceğini hem de öğrencilerin, asistanların, yan dal uzmanlarının eğitim yapacağı bir merkez olacağını kaydetti.

Ünal, Sağlık Bilimler Üniversitesi ile Abu Ali İbn-i Sina Buhara Devlet Tıp Enstitüsü ve Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi arasında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştirilen öğrenci hareketliliği programıyla Gürcistan ve Özbekistan'dan yaz stajı için gelen tıp ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerine Bilkent Şehir Hastanesini gezdirdi.

Özkan Ünal, burada yaptığı konuşmada, şehir hastanelerinin Türkiye'nin yeni sağlık merkezleri olduğunu belirterek, "Bir hastanın hem yatak problemi olmaması hem de tıbbın tüm alanlarında aradığını bulması amacıyla bu kadar büyük ve devasa bir sağlık kompleksi oluşturuldu." dedi.

Hastanenin sağlık hizmeti ve eğitimi açısından tamamen yeterli bir kompleks olarak inşa edildiğini vurgulayan Ünal, şunları söyledi:

"Şu anda tıp alanında dünyada ihtiyaç duyulan en üst teknolojinin bu hastanede olması için gayret ediyoruz. İnşallah ağustos veya eylül ayı gibi şehir hastanemiz Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir törenle açılacak. Hem hastalara hizmet verecek hem de öğrencilerin, asistanların, yan dal uzmanlarının eğitim yapacağı bir merkez olacak."

Hastane ile ilgili sunumun ardından kompleksi gezen ve hastaneye ilişkin bilgi alan öğrenciler, daha sonra Ankara'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Bilkent Şehir Hastanesi

717 bin metrekare arsa üzerine, 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alana sahip toplam 12 bloktan oluşan hastane, tamamlandığında 3 bin 704 yatak kapasitesiyle hizmet verecek.

Hastanede 904 poliklinik ve 150 destek odası, 699 yoğun bakım yatağı, 134 ameliyathane, 80 özel keyifli doğum odası ve 2 adet helikopter pisti bulunacak.

Uygulama

Öğrenci hareketliliği programı, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin, İslam coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te 2. Abdülhamid tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin bugünkü imkanlarla daha ileriye taşınması amacıyla başlatıldı.

Uygulama çerçevesindeki Gürcistan ve Özbekistan'dan yaz stajı için 44 tıp ve diş hekimliği fakültesi öğrencisi Türkiye'ye geldi.

Yabancı Tıp Öğrencileri Bilkent Şehir Hastanesini Gezdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yabancı Tıp Öğrencileri Bilkent Şehir Hastanesini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.


Advertisement