Yabancı uyruklu kadınlar YUNMEK ile Türkçe öğreniyor - Son Dakika
Yaşam

Yabancı uyruklu kadınlar YUNMEK ile Türkçe öğreniyor

Yabancı uyruklu kadınlar YUNMEK ile Türkçe öğreniyor

Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde yabancı uyruklu kadınlar Türkçe eğitimi alıyor.

10.11.2020 15:03  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde yabancı uyruklu kadınlar Türkçe eğitimi alıyor. Merkezde düzenlenen eğitimlere katılan kadınlar, Türkçeyi öğrendikçe günlük hayatlarının daha da kolaylaştığını anlattı.

Yunusemre Belediyesi, bünyesinde bulunan Yunusemre Meslek Edindirme Kursları (YUNMEK) aracılığıyla yabancı uyruklu kadınların Türkçeyi hızlı öğrenmelerine imkan tanıyor. Ülkelerinden Manisa'ya gelerek burada yaşamayı tercih eden Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Belarus uyruklu kadınlar, Yunusemre Belediyesi TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan kursta Türkçe öğreniyor. Hem sosyalleşen hem de Türkçe öğrenen yabancı uyruklu kadınlar, Türkçeyi öğrendikçe çevreleriyle olan iletişimini artırıyor. Aldıkları Türkçe dersleri sayesinde günlük hayata daha fazla katılım gösterdiklerini belirten kursiyerler verilen hizmetten dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye teşekkür etti. Kursiyerlerden Olga Soğukoğlu, "Spor kursuna katılım sağlıyorum. Türkçe kursuna katılıyorum. Diğer kursiyerlerle burada tanıştık. Aynı memleketten gelmiş olsak da burada sosyalleşmeye katkısı oluyor" dedi. 8 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirten Aliye Kakura Eroğlu da, Türkçe kursları ile çevresindeki hayatla daha fazla iletişim kurabildiğini belirtti. Eroğlu, "8 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Türkçe A2 kursuna geliyorum. Bu kurs bana ne katıyor derseniz, 8 yıldan sonra biraz da olsa Türkçe biliyordum. Ama bize hayatımızı geliştirmeye katkı sağlıyor, çocuklarla daha rahat bir iletişim kurmamıza, çevremizdeki insanlar ile daha detaylı sohbetler etmeye ve iş hayatına girmemize katkı sunuyor" ifadelerini kullandı.

"Bu hizmet hiçbir yerde yok"

Türkiye'de pek çok ilde yaşadığını aktaran Anna Fırat ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Eşim doktor olduğu için Türkiye'nin pek çok yerinde yaşadık. İlk geldiğimizde Kars'ta yaşadık, Nevşehir'de, Alanya'da, Fethiye'de ve şimdi 2 yıldır Manisa'dayız. Ben başka şehirlerde böyle bir hizmet görmedim. Benim 3 tane çocuğum var kendim Türkçe kursuna katılıyorum, dikiş kursuna, plates kursuna gidiyorum. Aynı zamanda ikizlerim oyun odasına gidiyor. Ailece burada aktivitelere katılıyoruz. Bir şeyler öğreniyoruz. O kadar memnunuz o kadar mutluyuz ki, bize verdiği hizmetlerden dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye teşekkür ediyorum. Başka illerde de bu hizmetler olsun ve insanlar daha mutlu olsun."

Türkçe öğrendikçe kendilerine güvenleri artıyor

Kursiyerlerinin kaynaşmasına ve sosyalleşmesine katkı sağlayan kurslar sayesinde daha mutlu olduğunu ifade eden Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Sak, kursiyerlerin Türkçe'yi öğrendikçe kendilerine olan güvenlerinin arttığını belirtti. Sak, "Şu anda kursiyerlerimiz iki grup olarak çalışıyor. A1 ve A2 grubu olarak oluşturduk. A1 seviyesi Türkçeyi henüz bilmeyen, A2 grubunda ise iş hayatında olan kişilere ders veriyoruz. Derslerimiz verimli geçiyor. Kursumuz sayesinde kursiyerlerimiz Türkçe öğrendikçe gülümsemeye ve rahatlamaya başlıyorlar. Şu anda 10 öğrencim var. A1 seviyesi 2 ay sürüyor, A2 seviyesi de 2 ay sürüyor. Öğrencilerimiz devam etmek isterse devam seviyelerimiz de var" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yabancı uyruklu kadınlar YUNMEK ile Türkçe öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı
    21:28 Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı

    Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre mesafedeki Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Zorlu şartlarda 2 gün boyunca çalışan ekipler, 2 mahallenin yolunu açmayı başardı ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.


Advertisement