Yağış, dolu ve fırtınanın vurduğu Kumluca'da yaralar sarılmaya çalışılıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Yağış, dolu ve fırtınanın vurduğu Kumluca'da yaralar sarılmaya çalışılıyor (2)

Yağış, dolu ve fırtınanın vurduğu Kumluca\'da yaralar sarılmaya çalışılıyor (2)

VALİ YAZICI, AFET BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDUAntalya Valisi Ersin Yazıcı, fırtına, şiddetli yağış ve dolunun zarar verdiği Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde incelemelerde bulundu.

20.10.2020 17:09  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VALİ YAZICI, AFET BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, fırtına, şiddetli yağış ve dolunun zarar verdiği Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde incelemelerde bulundu. Yaşanan fırtınanın verdiği zararları yerinde incelemek için Kumluca ve Finike'ye giden Vali Ersin Yazıcı, fırtınada büyük zarar gören Kumluca Merkez Camii'ni inceleyip basın mensuplarına açıklamada bulundu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 KİŞİ YARALANDI

Kumluca ve Finike'de 15 dakika süren yoğun yağış, fırtına ve dolu nedeniyle bölgede zararlar oluştuğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, "Kumluca- Finike yolunda otobüs bekleyen bir vatandaşımız fırtına nedeniyle otobüs durağının üzerine devrilmesi sonucu vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. İki ilçemizde hafif şekilde yaralanan 5 vatandaşımızın da tedavileri tamamlandı. Onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.'VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ'Vali Yazıcı, "Dün öğle saatlerinde meydana gelen fırtına nedeniyle ne yazık ki camimizin kubbesinde ciddi bir hasar oluşmuş. Bir camimizin de minaresi yıkılmış. Bölgede yapmış olduğumuz incelemelerde özellikle çok sayıda serada hasar meydana geldiğini gördüm. Fırtınada çok sayıda üreticimiz ve çiftçimiz mağdur oldu. Hasar tespitlerini ilgili kurumlarla birlikte hızlıca yapıp en kısa sürede vatandaşımıza gerekli destekleri sunacağız" diye konuştu.Hasar gören caminin kubbesi ve minaresinin en kısa sürede onarılacağı bilgisini veren Vali Yazıcı, "Hasarımız büyük, tespit çalışmalarımız henüz bitmedi. Afetten etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah el birliğiyle en kısa zamanda yaraları saracağız" dedi.

Kumluca ve Finike'de bir çok vatandaşın evinin de zarar gördüğünü aktaran Vali Ersin Yazıcı, kamu kurum kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekiplerinin vatandaşların yaralarını sarmak ve hasar tespiti yapmak için sahada olduğuna vurgu yaptı. Özellikle tarım alanlarında hasar tespitiyle ilgi diğer ilçelerden de personel takviyesi yapılarak vatandaşların önce hasar tespitini daha sonrada yaralarının sarılmasıyla ilgili çalışmaya devam edileceğini ifade etti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağış, dolu ve fırtınanın vurduğu Kumluca'da yaralar sarılmaya çalışılıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement