Yağış Maddi Hasara Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Yağış Maddi Hasara Yol Açtı

Muş merkez ve Korkut ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selden dolayı köylülerin ekili arazileri ve kışlık yiyeceklerinin bulunuğu kiler zarar gördü.

13.06.2018 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş merkez ve Korkut ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selden dolayı köylülerin ekili arazileri ve kışlık yiyeceklerinin bulunuğu kiler zarar gördü.

Etkili olan sağanak merkeze bağlı 35 kilometre uzaklıktaki Dereyurt ile Korkut ilçesinin Karakale, Dereçi, Balkır, Aydoğun ve Mollababa köylerinde derelerin taşması sonucu maddi hasar meydana geldi.

Dereyurt köyü Muhtarı Mustafa Çetin, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, bir çok ekili arazi ve evlerin su bastığını söyledi.

Sağanaktan dolayı köyün içindeki derenin taşması sonucu bir çok ahır, samanlık ve kilerin zarar gördüğünü dile getiren Çetin, "Bir kaç tane küçükbaş hayvan sele kapılarak telef oldu. Biz devletimizden bu konuda yardım bekliyoruz." diye konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan ziraat mühendisi Abdülhak Aydoğdu ise, yaptığı açıklamada, köylerde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Aydoğdu, "Muş'ta dün akşamki sağanaktan dolayı hububat alanlarında yüzde yüze varan bir hasar olmuştur. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, İl AFAD Müdürlüğü ekipleriyle yerinde tespit çalışmalarımıza başladık. Hasar gören köylerimizden alacağımız raporları İl Hasar Tespit Komisyonuna sunacağız. Hasar Tespit Komisyonu buna karar verecektir." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Yıldız Sevinç de, evlerinin dere kenarında olduğunu belirterek, "Derenin taşması sonucu kilerde bulunan un, yağ, yıllık peynir gibi temel gıdalar sele kapıldı. Kiler kullanılmaz durumda." dedi.

Yağış Maddi Hasara Yol Açtı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yağış Maddi Hasara Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement