Yağışlar Pancar Çiftçisinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Yağışlar Pancar Çiftçisinin Yüzünü Güldürdü

Yağışlar Pancar Çiftçisinin Yüzünü Güldürdü

Boğazlıyan Sulama Birliği yetkilileri yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının artmasının pancar çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

09.06.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğazlıyan Sulama Birliği yetkilileri yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının artmasının pancar çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Pancar arazilerinin de sulama hizmetlerinden sorumlu olan Boğazlıyan Sulama Birliğini ziyaret eden Kayseri Şeker yöneticileri, Sulama Birlik Başkan Avni Hokkaömeroğlu'ndan şeker pancarı tarımına etki eden sulama sahaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Boğazlıyan Sulama Birlik Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, şeker pancarı tarımı yapılan bölgede sulama sahası 7 bin 222 hektar olan Uzunlu Barajının geçen yıl doluluk oranının 17 Milyon metreküp olduğunu bu sene ise doluluk oranının 26 milyon metreküpe ulaştığını belirtti.

Hokkaömeroğlu, bölge tarımına hayat veren Devlet Su İşleri (DSİ), Uzunlu Barajı'nın bu seneki doluluğu ile Boğazlıyan Merkez, Çalapverdi, Göveçli, Bahariye, Başhoroz Köyleri ve Uzunlu Kasabasında 30 bin dekar şeker pancarı arazisinin 53 kilometre açık kanal sistemi aracılığı ile sulanabileceğini söyledi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, son yağışlar nedeniyle barajların doluluğunun memnuniyet verici olduğunu ve Uzunlu Barajının bölgedeki Şeker Pancarı tarımı açısından önemine dikkat çekti.

Boğazlıyan Sulama Birliği ziyaretine Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağışlar Pancar Çiftçisinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement