Yağlı Güreş Hazırlıkları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yağlı Güreş Hazırlıkları Devam Ediyor

Yağlı Güreş Hazırlıkları Devam Ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 29 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Manavgat Belediyesi 2.Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları devam ediyor.

25.09.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 29 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Manavgat Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları devam ediyor.

Kum mevkinde bulunan Manavgat Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda yapılacak olan güreşlerle ilgili hazırlıklar devam ediyor. Manavgat Belediyesi ekipleri, stadyum yolunda asfalt çalışmalarını sürdürürken, Atatürk Stadyumu ek tribünlerle 10 bin seyircinin oturabileceği duruma getirildi. 57'si başpehlivan olmak üzere çeşitli boylarda 600 güreşçinin katılacağı güreşlerin 26 Eylül'de kortejle başlayacağı, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Yağlı Güreşler Komitesi üyeleri, Kırkpınar'da derece almış başpehlivanlar, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden ile misafir güreş ağaları, Edirne Kırkpınar davul takımı ve cazgırların halkı selamlayacağı bildirildi.

Manavgat Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Mehmet Yeşilyeşil, İsmail Balaban, Recep Kara, Mustafa Kemal Karaboğa, Mehmet Selvi, Hüseyin Çetin, Salih Dorun, Oktay Sancak, Hasan Gündoğdu, Hasan Tuna, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Hüseyin Demir, Fatih Atlı, Bayram Ertan, Hasan Cengiz, Aydın Polatçılar, Fatih Çakıroğlu ve Serhat Balcı gibi Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanlarının katılmaları bekleniyor.

Türkiye Güreş Federasyonu'na bağlı 36 hakem ve 15 saha komiserinin görev yapacağı güreşleri için yarım ton zeytinyağının hazır bulundurulduğu açıklanırken, Manavgat Belediyesi'nin turistlerin de katılımını sağlamak amacıyla İngilizce, Rusça, Almanca olmak üzere 3 farklı dilde afiş bastırarak seyahat acenteleri ve turistik tesislere gönderdiği belirtildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Nesilden nesle aktarılan ata sporumuzun bölgemizde yaşatılması ve tanıtımı adına belediyemizin bu yıl ikincisini düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne ve korteje tüm halkımızı bekliyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağlı Güreş Hazırlıkları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement