Yağmur Aslan Bilardonun Mutfağından Geliyoruz - Son Dakika
Güncel

Yağmur Aslan Bilardonun Mutfağından Geliyoruz

Türkiye Bilardo Federasyonu Asbaşkanı Aslan, cepli bilardoda 10 yıl sonra Uluslararası arenada 2'nci madalyalarını kazandıklarını ve bunun gençlere yapılan yatırımlarla daha da artacağını söyledi.

18.09.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilardo Federasyonu Asbaşkanı Aslan, cepli bilardoda 10 yıl sonra Uluslararası arenada 2'nci madalyalarını kazandıklarını ve bunun gençlere yapılan yatırımlarla daha da artacağını söyledi.

Mustafa AKIN İstanbul,

Türkiye Bilardo Federasyonu Asbaşkanı Yağmur Aslan, bilardonun mutfağından geldiklerini ve neler yapmaları gerektiğini iyi bildiklerini söylerken hedeflerini Doğan Haber Ajansı'na anlattı.

Çok ciddi çalışmalara imza atmaya başladıklarını ve bilardo sporunun her geçen gün ivme kazandığını belirten cepli bilardodan sorumlu Asbaşkan Yağmur Aslan, Her anlamda olduğu gibi gençler bizim geleceğimiz. Biz de yatırımlarımızı gençlere yönelik bir şekilde artırmaya başladık ve bunan da karşılığını yavaş yavaş almaya başladık. Geçtiğimiz aylarda 3 Bant Avrupa Şampiyonası'nda genç bir kardeşimiz bize 3'üncülük madalyası kazandırdı. Yine aynı turnuvada takımlar şampiyonluğu elde ettik. Daha da önemlisi pool bilardoda yani cepli bilardoda 10 yıl sonra 2'nci madalyamıza ulaşabildik. Bu da yatırımımızın bir karşılığıydı. U19 kategorisinde Samet Değirmenci arkadaşımız Avrupa 3'üncüluğünü kazandı. 10 yıl sonra Uluslararası arenada kazanılan ilk madalyamızdı tabii bu bizi çok mutlu etti ama bu iş daha yeni başlıyor öyle düşünmemiz gerekiyor ve daha da artacaktır. Yine genç kardeşimizden başka Avrupa şampiyonu sporcumuz Eylül Kibaroğlu, Avrupa sıralama turnuvasında 3'üncülük madalyası aldı. Bu da bizim için gurur vesilesi oldu ama dediğim gibi biz bundan önceki Türkiye Bilardo Federasyonu yönetimlerinden başka bir bakış açısı ile bakıyoruz. Türkiye Bilardo Federasyonu bir çatı federasyon onun altında karambol, cepli, snooker olmak üzere kendi içinde disiplinleri barındırıyor ve bu işi layığı ile yapmaya çalışıyoruz. Tüm branşlara eşit mesafedeyiz bizim için 3 bant daha ileri seviyede pool bilardoyu göz ardı edelim diye bir şey yok. Tüm disiplinler bizim için eşittir ve o şekilde de adımlarımızı atıyoruz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki senelerde dünya ve Avrupa çapında çok daha büyük başarılara imza atacağız şeklinde konuştu.

OKUL SPORLARINA GİREBİLMEK ADINA HER ŞEYİMİZLE HAZIRIZ

TÜYAP'taki Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'nda federasyon olarak yer alan ve bu sporun genç kesime sempatisini kazandırmak için çaba sarf eden Türkiye Bilardo Federasyonu'nun lik hedeflerinden biri de okul sporlarına dahil olabilmek. Bu konuda açıklamalarda bulunan Asbaşkan Aslan; Biz her şeyimizle hazırız. Okul sporlarını girebilmek için her hazırlığımız yapıldı. Daha alt yaşlara, alt yapıyı oluşturabilecek yaşlara inebilmemiz gerekiyor bunun da yolu okullardan geçiyor. Bütün gençlerimiz bir spor branşı yapmalı. Spor ile uğraşan bir genç hiçbir zaman kötü şeylerle uğraşmaz. Okul sporlara önemseme sebebimiz şu; bilardo kendi içinde fizik, kimya, geometri, psikoloji ve matematiği bir arada barındıran spor dalı. Kişisel gelişimimize son derece katkısı olan bir spor branşı. Hayatta nasıl ki 2-3 adım sonrasını planlamamız gerekiyorsa bilardoda da öyle. Planlamanızı yapmanız gerekiyor, bir stratejinizin olması gerekiyor biz bu alışkanlıkları ne kadar çok gençlere aşılarsak gerek kişisel gelişimlerinizde gerek spor yaşantılarında çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bunun dışında yaklaşık 700 hakemimiz mevcut. Okul sporlarına girdiğimizde tam zamanlı olmasa bile yarı zamanlı olarak antrenör ihtiyacı doğması sebebi ile antrenörlerimize de bir istihdam olacağını düşünüyoruz. Yine aynı şekilde müsabakalar artacağı için daha geri planda kalmış hakem arkadaşlarımızı bu tür faaliyetlerde görevlendirerek hakemlerimizi sıcak tutmayı hedefliyoruz. Bir başka sebep ise bir sektör olacağını düşünüyoruz. Okul sporlarına girdiğimiz taktirde biz çok güzel bir organizasyon yapıp öğrencilerimizi oraya toplayacağız ama asıl oynanması gereken yerler spor salonları. Bugün dünyanın her yerinde otellerde ya da kongre merkezlerinde bilardo oynanmıyor bilardo spor salonlarında oynanıyor. Haliyle kendi çocuğunu orada görmek isteyen ailelerimiz bu işin esasında ne kadar faydalı bir spor olduğunu, kendi çocuğunu burada bir başına karar verip uygularken görmesi ailelerin de hoşuna gidiciğini düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki büyüklerimiz bizi değerlendirirler ve bir an önce okul sporlarına girmiş oluruz dedi.

Yağmur Aslan fuarın getirdiği yorgunluğu ise Bonfilet Steak House'da yemek ziyafeti ile bir nebze olsun unuttu. Ünlü mekanın aşçıları ve personeli ile hatıra fotoğrafı çektiren Aslan; Biz de sizin gibi mutfaktan geliyoruz ama bilardonun mutfağından diyerek lezzetli yemekler için kendilerine teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağmur Aslan Bilardonun Mutfağından Geliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı
    20:59 Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı

    Rize'nin Derepazarı ilçesinde, cenazeden dönenleri taşıyan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular
    20:59 Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Çevredeki vatandaşlar yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek aracı söndürdü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi
    20:54 TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Program Koordinatörlüğü, Azerbaycan'ın başkentinde iftar programı düzenledi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Advertisement