Yağmurda Vatandaşlar İçin Seyyar Köprü - Son Dakika
Güncel

Yağmurda Vatandaşlar İçin Seyyar Köprü

Yağmurda Vatandaşlar İçin Seyyar Köprü

Vatandaşların imdadına bir görevlinin kurduğu seyyar köprü yetişti.

19.06.2014 23:16  Güncelleme: 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış İstanbul'un Avrupa Yakası'nda da etkili oldu. Eminönü- Üsküdar İskelesi önünde bir rögar yoğun yağıştan dolayı taştı. Rögardan fışkıran kirli su yola ve kaldırıma taştı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, kaldırımda yürüyen vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Rögardan taşan kirli suda seke seke yürümek zorunda kalan vatandaşların imdadına bir görevlinin kurduğu seyyar köprü yetişti. Ancak bu yöntem de işe yaramadı. Vatandaşlar kirli suya girmekten kurtulamadı.

YAĞIŞIN BİLANÇOSU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünkü yağışın bilançosunu açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, İstanbul'un batısından başlayarak Silivri, Büyükçekmece ve Fatih üzerinden geçerek ilerleyen şiddetli yağışın, Üsküdar, Kadıköy bölgelerinde sınırlı, Bostancı, Kartal, Pendik ve Tuzla'da şiddetli ve uzun süreli olarak yağdığı vurgulandı. Yağış öncesi birçok bölgede yoğun dolu yağışı gözlenirken, Tuzla açıklarında ise hortum meydana geldiği hatırlatıldı. Yine Tuzla'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir elektrik direğinin devrildiği kaydedildi. Açıklamada, Esenler ilçesinde bir evin çatısına yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen ve can kaybı olmayan yangının da itfaiye tarafından söndürüldüğü belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, en çok yağışı metrekarede 26 kilogramla Kartal bölgesi aldı. Çatalca, 24 kilogram yağışla ikinci sırada yer aldı.

BARAJLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Özellikle Terkos, Ömerli, Elmalı ve Darlık su havzalarına önemli miktarda yağış düştüğü açıklandı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yağışın Cumartesi günü öğleden sonra etkisini kaybederek İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yağmurda Vatandaşlar İçin Seyyar Köprü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement