"Yahudi Kültürü Avrupa Günü" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

"Yahudi Kültürü Avrupa Günü" Etkinlikleri

"Yahudi Kültürü Avrupa Günü" Etkinlikleri

Avrupa'nın 30 ülkesinde geleneksel olarak düzenlenen etkinliker, İstinye Park AVM'de de yapıldı

06.10.2013 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 30 Avrupa ülkesinde geleneksel olarak düzenlenen "Yahudi Kültürü Avrupa Günü" etkinlikleri, İstinye Park AVM'de gerçekleştirildi.

Yahudilerin kültürel ve tarihi mirasını tanıtma amacıyla düzenlenen "Yahudi Kültürü Avrupa Günü" etkinlikleri kapsamında, Türkiye'de yaşayan Yahudilerin geleneklerini anlatan programda, Orkestra Şefi Orhan Şallıel'in eşlik ettiği Türk- Sefarad müziği gruplarından Los Pasharos Sefardis konser verdi.

Etkinlikte, İzzet Keribar, Alberto Modiano ve Belin Rodikli'nin eserlerinden derlenen Yahudiler'in dini ve kültürel törenlerini yansıtan fotoğraf sergisi açıldı. İşadamı Jak Kamhi, yeni çıkan "Gördüklerim Yaşadıklarım" adlı eserini, Viki Koronyo ve Sima Ovadya da "Sefarad Yemekleri" kitabını imzaladı.

Çok sayıda katılımcının katıldığı ve Yahudi mutfağının geleneksel yiyeceklerinin sunulduğu etkinlikte, Şemeş Karmiel Dans Topluluğu, Yahudiler'in tarih boyunca yaşadıkları kültürlerinden ve geleneklerinden esinlendikleri dans gösterilerini, halk müziği eşliğinde izleyicilere sundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yahudi Kültürü Avrupa Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement