Yahyalı'da Ragbi Rüzgarı Esti - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Ragbi Rüzgarı Esti

Yahyalı\'da Ragbi Rüzgarı Esti

Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Türkiye Ragbi Federasyonu işbirliği ile 12-14 Haziran tarihleri arasında Yahyalı Bayanlar Ragbi Turnuvası ve milli takım seçmeleri yapıldı.

15.06.2015 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Türkiye Ragbi Federasyonu işbirliği ile 12-14 Haziran tarihleri arasında Yahyalı Bayanlar Ragbi Turnuvası ve milli takım seçmeleri yapıldı.

Yahyalı Şehir Standında yapılan turnuvanın açılış töreninde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, "Turnuvada mücadele edecek tüm takımlarımıza canı gönülden başarılar diliyorum. Milli takım seçmelerimiz de burada yapılıp, milli takımımız burada kamp yapıp, ağırlayıp uğurlayacağız İnşallah Hırvatistan'dan güzel bir netice alarak ülkemize dönerler. Sporcularımızın burada kafaları dinlenmiş olacak. Tarsus'ta biliyorsunuz yatırlar vardır. Onun gibi kafanızın dinç bir şekilde ben evlerinize döneceğinize, illerinize döneceğinizi ümit ediyorum. Yahyalı da sizi görmek güzel gerçekten. Şöyle baktığımızda hemen gerimizde güzel bir dağ orman yeşillik ve yeşil gözlü Yahyalı'ya ben hoş geldiniz diyorum saygılar sunuyorum" diye konuştu

Turnuvada, Türkiye Ragbi Federasyonuna bağlı Kadıköy Ragbi, Çamlıca Gençlik, Ankara Üniversitesi, Olympian Akademi, Selçuk Kartalları, Nilüfer Gençlik, Karşıyaka Starları, Edirne spor Basketbol kulüpleri olmak üzere 8 takım mücadele etti.

13 Haziran Cumartesi günü Grup müsabakaları ile başlayan turnuvada, maçlar 15'şer dakikalık iki devre halinde oynandı. Gruplarında ilk iki sırayı almayı başaran Karşıyaka Starları, Olympian Akademi, Edirnespor Basketbol, Çamlıca Gençlik yarı finale yüksele yükseldi.

14 Haziran Pazar Günü yarı final mücadelelerinde rakiplerini yenen Karşıyaka Starları ve Olympian Akademi finalde karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen final mücadelesinde nefesleri kesti. Geçen senenin şampiyonu Olympian Akademi karşısında ilk devre 5-0 öne geçen Karşıyaka Starları yaptığı başarılı savunma ile Olympian Akademiyi durmayı başarsa da Olympian Akademi son saniyelerde bulduğu 5 sayı ile maçı berabere getirmeyi başardı. Uzatmaya giden maçta Golden Gol uygulaması yapıldı. Uzatma devresinde güçlü rakibi karşısında 5 sayı bulan Karşıyaka Starları şampiyon oldu.

Turnuvada 3. Lük maçında rakibini yenen Edirne spor Basketbol 3., Çamlıca Gençlik takımı ise turnuvayı 4. Olarak tamamladı.

Final müsabakasının ardından başlayan kupa töreninde ilk dörde giren takımların madalyaları ve kupaları verildi. Dördüncü olan Çamlıca Gençlik takımına Rabgi Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, üçüncü olan Edirnespor Basketbol Takımına Yahyalı Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, ikinci olan Olympian Akademi takımına Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, birinci olan olan Karşıyaka Starları Takımına ise Yahyalı Kaymakamı Metin Esen tarafında madalya ve kupaları verildi.

Kupa töreninin ardından organizasyonun Yahyalı' da yapılmasına katkı veren Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'e, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e, Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı'ya, Ragbi Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü tarafından plaket verildi.

Kupa töreninin ardından Ragbi Milli Takımlar Teknik Direktörü Erhan Yüksel, önümüzdeki hafta yapılacak Hırvatistan maçı aday kadrosu açıklandı. 4 gün Yahyalı ilçesinde kamp yapacak olacak Ragbi Bayan Milli takımımız, maç için 18 Haziranda Hırvatistan'a hareket edecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Ragbi Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement