Yakalama Kararıyla Aranan 300 Bin Mülteci Kayıp! Aralarında Adil Öksüz de Var... - Son Dakika
Güncel

Yakalama Kararıyla Aranan 300 Bin Mülteci Kayıp! Aralarında Adil Öksüz de Var...

Yakalama Kararıyla Aranan 300 Bin Mülteci Kayıp! Aralarında Adil Öksüz de Var...

ALMANYA'DA 297 bin 820 mülteci yakalama kararıyla aranıyor.

29.07.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'DA 297 bin 820 mülteci yakalama kararıyla aranıyor. Haklarında gözaltı veya açık tutuklama kararları var. Bunlardan 126 bin 327 mülteci hakkında sınırdışı kararı bulunuyor. Diğerleri suç işlemiş veya izini kaybettirmiş olan suçlular. Hepsi de kaçak. Welt am Sonntag Gazetesi'nin polis bilgi sistemi İnpol Merkezi'ne dayanarak verdiği bu sayılar, bir önceki yıla kıyasla yüzde 5.1 artmış durumda.

BAZILARI ÜLKEDEN AYRILMIŞ OLABİLİR

Uzmanlar sınır dışı kararıyla aranan 126 bin mülteciden bazılarının kendi isteğiyle Almanya'yı terk etmiş olacağını düşünüyor. Yakalanma kararıyla aranan 3 bin 151 mülteci hakkında 'Dini İdeoloji' kategorisinde tutuklama emri var. Ayrıca 15 bin civarında mülteci de kayıp listesinde.

ADİL ÖKSÜZ DE VAR

Güvenlik soruşturması çerçevesinde aranan 300 bin mülteciyi arasında 15 Temmuz darbe girişiminin kara kutusu olarak bilinen Adil Öksüz de bulunuyor. Öksüz 'ikamet soruşturması' adı altında 14 Aralık 2017'den beri aranıyor. Talimata göre karakollar, Öksüz hakkında alınan tüm ihbar ve bulguları Federal Asayiş Şubesi'ne bildirmek zorunda.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Yakalama Kararıyla Aranan 300 Bin Mülteci Kayıp! Aralarında Adil Öksüz de Var... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement