Yakın Doğu Üniversitesi'nde 3 Kupa Sevinci (2) - Son Dakika
Güncel

Yakın Doğu Üniversitesi'nde 3 Kupa Sevinci (2)

Sezonu 3 kupayla tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi'nin kulüp başkanı Işık Eyigüngör, sezona 3 kulvarda da şampiyonluk hedefiyle girdiklerini ve amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

19.05.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonu 3 kupayla tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi'nin kulüp başkanı Işık Eyigüngör, sezona 3 kulvarda da şampiyonluk hedefiyle girdiklerini ve amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilcisinin Türkiye Kupası ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın ardından Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde de şampiyonluğa ulaşmasıyla ilgili Maslak Spine Tower'da basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ile takımın başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu katıldı.

Elde ettikleri başarıda oyuncular, teknik ekip ve yönetim halinde aile olmalarının etkisine değinen Eyigüngör, "Bu sezon 3 kulvarda yarışacağımızı biliyorduk. Ona göre bir kadro kurduk. Sezon başından beri kızlarımız, teknik ekip, yöneticiler bir aile olduk. Üç kupa hedefini koyduk. Şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Üç kupayı KKTC'nin yıldızı olan 30 bin öğrencisi, bin 450 lisanslı sporcusu bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'ne kazandırdılar. Bu büyük başarıları getirdikleri için kızlarımın alnından öpüyorum. Koçumuz Zafer Kalaycıoğlu, genel koordinatörümüz Murat Tümer ve bütün ekibine teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Yakın Doğu Üniversitesi'nin oyuncularını ayarttığıyla ilgili iddialarına değinen Eyigüngör, "Transferlerle ilgili her kulüp için bu dedikodular çıkıyor. Teklif ettiğimiz söylenen sporcular, kendi kulüpleriyle sözleşme yaptı. Kulübümüzü yukarılara çıkarmak için tabii ki transfer yapacağız. Sözleşmesi olan sporcuları alma şansımız yok. Sözleşmesi biten oyuncular, istediği her kulübe gidebilir." ifadelerini kullandı.

Işık Eyigüngör, gelecek sezon da maçlarını Caferağa Spor Salonu'nda oynayacaklarını vurgulayarak, "Çok güzel bir seyirci yakaladık. Kadın seyirciler var. Maçlarımızda hiç küfür olmuyor. Kadının girdiği yerde her zaman bir güzellik olur. Bu, artarak devam edecek. En büyük amaçlarımızdan biri kadınlarımıza destek olmaktır." şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'da forma giyen Cansu Köksal'ı transfer ettiklerini aktaran Eyigüngör, şunları kaydetti:

"Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübünde transfer bitmez. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi, ayrı bir kulvar. Gelecek sezon Türkiyemizi Fenerbahçe, Galatasaray ve Yakın Doğu Üniversitesi temsil edecek. Üç yabancı, iki de Türk oyuncuyla kadromuzu güçlendireceğiz. Şu anda Galatasaray'da oynayan 1994 doğumlu Cansu Köksal ile anlaştık. Kendisi, takımımızda olacak. Milli takımdan döndükten sonra sözleşmemizi yapacağız. Cansu, yetenekli ve geleceği olan bir oyuncu. Kulübümüze geldikten sonra basketbolunu ileri götürecek ve milli takıma faydaları olacaktır."

Günsel: "Sesimizi duyurabildik"

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, ambargo altındaki KKTC'nin sesini duyurabilme şansı yakaladıklarını söyledi.

Türkiye Ligi'nde mücadele ederek Avrupa kupalarına katılabildiklerini hatırlatan Günsel, "KKTC takımı olarak buralarda oynayabilmek, sesimizi duyurabilme şansı veren anavatanımıza, Türkiyemize teşekkür ediyorum. Federasyonumuza, Gençlik ve Spor Bakanlığına tekrar tekrar teşekkür etmeyi borç biliyorum." diye konuştu.

KKTC'nin ambargo altında olduğuna değinen Günsel, şöyle devam etti:

"Ambargolar altında bir ülke olarak anavatanımız bize FIBA Kadınlar Avrupa Kupası şampiyonu olabilme fırsatı verdi. Bugünlerde kapalı ama Wikipedia'ya kendi küçük ve tanınmayan ülkemizin bayrağını koyabildik. Bunlar, kıtalıların çok kolay algılayamayacağı duygular. Hem anavatanımızın verdiği fırsatla sesimizi duyurduk hem de adalıların da kıtalılar kadar yetenekli ve istersek bir şeyleri yapabileceğimizi gösterdik. Kıbrıs'ta öğrenilmiş bir çaresizlik var. Bizim amacımız bunların delinmesi."

Temel amaçlarının maçlarını KKTC'de oynayabilmek olduğunu vurgulayan İrfan Günsel, "Temel amacımız KKTC'de oynayabilmek. Orada maçlar için spor salonu inşa ettik. Türkiyemizde tesisleşmek, bizi temel amacımızdan uzaklaştırır. Burada Türkiye basketboluna ve sporuna katkıda bulunmak için varız. Aslolan Yavru Vatan'ın da sporunu hak ettiği yere getirebilmek. Ambargolarına toplu iğne başı kadar da olsa bir delik açabilmek. İlk günden beri, maçlarımızı Lefkoşa'da oynamak için mücadele veriyoruz. İlk gün yeni kurulmuş bir kulüp olarak, bugün 3 kupa sahibi bir kulüp olarak veriyoruz. Bu, bugün veya yarın olmayabilir ama istemekten vazgeçersek hiçbir zaman olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kalaycıoğlu: "Kısa zamanda çok büyük işler başardık"

Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise kısa zamanda büyük işler başardıklarını dile getirdi.

Elde ettikleri başarıyı KKTC'ye gittiklerinde daha iyi anladıklarını belirten Kalaycıoğlu, "Yakın Doğu Üniversitesi olarak kısa zamanda çok büyük işler başardık. Bu kadar kısa sürede böyle büyük bir başarı, az görülür bir örnek. Kıbrıs halkının duygularını FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı götürdüğümüzde çok iyi anladık. Çok duygulandık ve mutluluğumuz daha da arttı. Onlara bu mutluluğu yaşattığımız için gurur duyuyorum." diye konuştu.

Gelecek sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini kaydeden deneyimli başantrenör, "Hedefimiz, büyüdü. Bunu biraz daha ileri götürmek istiyoruz. İnşallah sabun köpüğü gibi geçmeyecek bir başarı silsilesi olacaktır. Gelecek sezon finalde yine Fenerbahçe'yi istiyoruz. Oynarsak kendimizi başarılı addedeceğiz. Çok zor bir hedef ama FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı amaçlıyoruz. Orası başka bir kulüp. O kulübün üyesi olmak ve onu başarmak kolay değil. O gruba biz de dahil olarak, bu başarımızı ilk başta Dörtlü Final ve ligde final oynayarak taçlandırmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısı sonrasında Eyigüngör, Günsel ve Kalaycıoğlu, bu sezon kazanılan FIBA Kadınlar Avrupa Kupası, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonluk kupası ve Türkiye Kupası ile basın mensuplarına poz verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi\'nde 3 Kupa Sevinci (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yakın Doğu Üniversitesi'nde 3 Kupa Sevinci (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti
    16:29 Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ı ziyaret etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Aynı şekilde, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Süleymanpaşa ilçesindeki okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin'i ziyaret ederek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi
    16:26 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, belediye personeli ve ailelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi ve Belediye İş Sendikası ile protokol imzalandığı müjdesini verdi.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.


Advertisement