Yakın - Uzak Karma Resim Sergisi - Son Dakika
Güncel

Yakın - Uzak Karma Resim Sergisi

Akademililer Sanat Merkezi, yeni sanat sezonunu 14 sanatçının eserlerinden oluşan "Yakın - Uzak" isimli karma sergisi ile 19 Eylül tarihinde açıyor.

21.08.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan ilişkilerini bireysel ve toplumsal olarak değerlendiren sergide, farklı üslupların sanatsal bakışları altında "mesafe" kavramının nesnelliği sorgulanıyor. İki kişi ya da iki toplum arasında, oldukça yakın görünen ve bu doğrultuda bir tepki beklentisi bulunan bir durumun, olabilecek en uzak mesafeye dönüşmesi, değişkenliğe uğramış bir algılamanın kaçınılmaz bir sonucudur. Yanyana duran iki zihin, birbirine ulaşılamaz bir uzaklıkta konumlanabildiği gibi; katedilemez bir mesafede bulunan halklar arasında da yüksek bir empati ve anlayış bulunabilir. Yakınlık ile uzaklık kavramları, tamamen bilincimizde oluşturduğumuz (ya da oluşturamadığımız) bağlantıların sonucunda ortaya çıkar. İnsanlık olarak empatiden doğacak bir yakınlık kavramına ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun ortada olduğu günümüz dünyasında, sanatçıların bu konuya dair üretmeleri ve sanatsal bir anlatımla görüşlerini ortaya koymaları kaçınılmazdır.

Sanatın uzak olanı yakına getirmede ve ihtiyaç duyulan empatiyi bilinçte yaratmadaki yüksek gücü eşliğinde, seyirciyi insanlığa dair farklı açılardan pek çok farklı bakış beklemektedir. Resul Aytemür, Ahmet Umur Deniz, Gizem Enuysal, Veysel Günay, Kemal İskender, Sinem Kaya, Ayşenur Köksal, Hüsnü Koldaş, Sema Maşkılı, Mustafa Orkun Müftüoğlu, Mustafa Özel, Şahin Paksoy, Aka Gündüz Temur ve Cengiz Uğur'un eserlerinden oluşan "Yakın - Uzak" sergisi, 14 Ekim tarihine kadar sanatseverleri keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yakın - Uzak Karma Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement