Yakınları Genç İHH gönüllüsü Murat Can Kaya'yı anlattı - Son Dakika
Güncel

Yakınları Genç İHH gönüllüsü Murat Can Kaya'yı anlattı

Yakınları Genç İHH gönüllüsü Murat Can Kaya\'yı anlattı

Genç İHH'nın Bursa'da düzenlediği Teknoloji Kampı'na giderken geçirdikleri kazada vefat eden 4 kişiden biri olan Murat Can Kaya'nın yakınları, İHH'nın Youtube kanalında genç gönüllüyü anlattı.

07.01.2022 16:00  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç İHH'nın Bursa'da düzenlediği Teknoloji Kampı'na giderken geçirdikleri kazada vefat eden 4 kişiden biri olan Murat Can Kaya'nın yakınları, İHH'nın Youtube kanalında genç gönüllüyü anlattı.

Bursa'da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Teknoloji Kampı'na giderken geçirdikleri kazada vefat eden Yusuf Taha Göktaş, Tarık Kesekçi, Kağan Talip Tığlı ve Murat Can Kaya unutulmuyor. Kısa ömürlerine pek çok güzel çalışma sığdıran gençlerden Genç İHH İstanbul Lise Komisyonu Başkanı Murat Can Kaya'yı babası, dayısı ve arkadaşı, İHH İnsani Yardım Vakfının Youtube kanalında anlattı.

Babası Mehmet Akif Kaya, Murat Can'ın çok iyi ve saygılı bir evlat olduğunu belirtti. Kaya, oğlunun insani yardım çalışmalarında aktif rol üstlendiğini ifade ederek, "Yapmak istediklerimi baktım ki oğlum yapmaya başladı. Bu beni çok sevindiriyordu. Evet, ben artık Murat Can'ı örnek almaya başlamıştım. Benden hiçbir zaman özel bir isteği olmadı. Hayata çabuk atılan, çalışan, kendi harçlığını çıkarmak için pandemi döneminde dayısının yanında iki ay boyunca motorla su dağıtan bir çocuktu." dedi.

Oğlunun yaptığı çalışmalar ve gayretlerinin kendisini çok mutlu ettiğini anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Onların bir aşkları, bir dertleri, bir davaları vardı. Bu çok önemli bir şey. Gençsin ve gençlerle ilgileniyorsun. Aslında gençler, gençlerin ne istediğini daha iyi biliyor. Murat Can bir de gençlik zamanlarında şehit olan İslam önderlerini çok okurdu. O içindeki heyecan ve hasret, galiba diyorum, ondandır. Furkan Doğan'ı, Bahattin Yıldız'ı, Metin Yüksel'i çok okuyordu. Sosyal medya hesaplarının, kitaplarının başına 'Bir sabah gelecek, kardan aydınlı'" sözünü hep yazardı. Ölümleri bile galiba gençlere nasihat oldu diye düşünüyorum."

Yakın arkadaşlarından Genç İHH Üniversite Sorumlusu Mukadder Yılmaz, Murat Can'ın çalışkan bir insan olduğunu ve vakıf çalışmalarında büyük bir gayret sarf ettiğini anlattı.

Murat Can'ın işe giren kardeşi Hamza'dan da ilk maaşıyla katarakt bağışı yapmasını istediğini aktaran Yılmaz, "Bu kaza hadisesinden sonra ben gençlerimizin kıymetini yeterince bilmediğimizi ve yaşarken anlamadığımızı tespit etmiş oldum. Bu kardeşlerimiz, vefat ettikten sonra beraber çalışma yaptığımız her kardeşimizin gözlerinin içine bakarak, onları gördüğümde sımsıkı sarılıyorum. Elhamdülillah böyle bir kardeşi tanımak nasip oldu." dedi.

Dayısı Ömer Topuz, Murat Can Kaya'nın dünyanın farklı yerlerindeki insanlardan dua aldığını söyledi. Murat Can'ın Pakistan ve Suriye'de katıldığı yardım çalışmalarındaki videolarının bir iftihar vesilesi olduğuna değinen Topuz, "Hayatta da nasipliydi, giderken de nasipli oldu. Cenazesine bakınca gerçekten az insana nasip olabilecek bir cenaze. Allah yolunda koşunca karşılığı buymuş" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yakınları Genç İHH gönüllüsü Murat Can Kaya'yı anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi
    15:45 Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden şok uygulamalar: Çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

    Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaları kapsamında yapılan şok uygulamalar ve şüphe üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 6 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 5 kuru sıkı tabanca, 10 kesici ve delici alet, 11 şarjör, 359 fişek, 54 sentetik ecza maddesi, 1 gram metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanım aparatı, 1 el telsizi ve 1 çakar lamba ele geçirildi.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu
    15:43 Alanya'da Norveç vatandaşı evinde ölü bulundu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, Norveç vatandaşı Erik Vikre (59), evinde hareketsiz yatarken bulundu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Vikre'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenaze, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Advertisement