YAKLAŞIK 200 BİN KİŞİNİN KULLANDIĞI ZİNCİRLİKUYU METROBÜS DURAĞI YENİLENDİ - Son Dakika
Güncel

YAKLAŞIK 200 BİN KİŞİNİN KULLANDIĞI ZİNCİRLİKUYU METROBÜS DURAĞI YENİLENDİ

Her gün yaklaşık 200 bin kişinin kullandığı Zincirlikuyu Metrobüs Durağı Temizken Güzel Projesi kapsamında yenilendi.

06.04.2021 12:39  Güncelleme: 04:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her gün yaklaşık 200 bin kişinin kullandığı Zincirlikuyu Metrobüs Durağı Temizken Güzel Projesi kapsamında yenilendi. Yoldan geçen araçların sebep olduğu hava kirliliğine karşı kendini ve havayı temizleyen boya ile duvarları yeniden renklendirilen durağa aynı zamanda, zemin bilgilendirme ve yönlendirmeleri sistemi, yeşil bitkiler ve atık ayrıştırma kutuları da eklendi.

'Temizken Güzel' projesini hayata geçiren ev bakım markası Cif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle günlük 200 bin kişinin kullandığı, İstanbul'un en çok kullanılan toplu taşıma duraklarından Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nı yeniledi. İstanbul için toplu taşıma ağının kalbi niteliğindeki Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nda yapılan çalışmalar, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Unilever Türkiye Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Leyal Eskin Yılmaz'ın katıldığı çevrimiçi bir toplantıda anlatıldı. Toplantının moderatörlüğünü ise Cif marka elçisi oyuncu Doğa Rutkay Kamal gerçekleştirdi.

İMAMOĞLU, 'DUYARLI KURUMLAR VE BİREYLER KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIMIZI GÜÇLENDİRİYOR'

'Temizken Güzel' projesiyle ilgili düşüncelerini anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlarla toplumsal fayda yaratacak, sosyal yaşamı keyifli hale getirecek, şehrin havası ve suyuna sahip çıkacak işler yapmayı önemli buluyoruz. Bu anlamda Temizken Güzel son olarak Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nda yapılan çalışmalarla da çok değerli bir proje oldu. Zincirlikuyu'nun yaşadığı dönüşüm İstanbulluların çok daha olumlu bir deneyim yaşamasına fayda sağlayacak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi toplumun katıldığı, kitlesel bir yönetim anlayışını başlatmak zorundayız. Toplumsal yönetimde en önemli husus ortak akıl sürecinin devreye alınması. Duyarlı kurumlar ve bireyler katılımcı yönetim anlayışımızı güçlendiriyor. Bu şehirde yaşayan herkesin İstanbul'un yönetiminde söz sahibi olduğunu bilmesini istiyoruz. Bunun somut bir örneği olan Temizken Güzel projesinde İBB ve Unilever'in katkılarıyla kalıcı bir çözüm ve bilinç oluşturduk. Bu adımın diğer kurumların da katılımını güçlendireceğini düşünüyorum.' dedi.

KENDİNİ VE HAVAYI TEMİZLEYEN BOYA KULLANILDI

Durağın yenileme çalışmalarında, yoldan geçen araçların sebep olduğu hava kirliliğine karşı kendini ve havayı temizleyen boya ile duvarlar yeniden renklendirildi. Ayrıca gün ışığı tonlarında doğal aydınlatma da kullanıldı. Durakta yaşanan yaya trafiğini rahatlatmak için zemin bilgilendirme ve yönlendirmeleri sistemi ve yeşil bitkiler durağa eklenen diğer unsurlar oldu. Bunlara ek olarak Cif Çöpkapar'lar tarafından İstanbul Boğazı'ndan toplanan atıklar da denizlerdeki kirliliğe yönelik bilinci artırmak için Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'nda sergileniyor.

ÇÖPKAPAR'LAR 6 AYDA 10 TON ATIK TOPLADI

Unilever Türkiye Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Leyal Eskin Yılmaz, toplantıda Temizken Güzel projesinin 6 aylık sonuçlarına da değindi.

Yılmaz, 'Unilever olarak iklim, çevre ve sosyal konularda verdiğimiz taahhütleri önemsiyoruz. Temizken Güzel'in ilk 6 ayına dair yaptığımız değerlendirmeye baktığımız zaman sonuçlardan gurur duyuyoruz. Tüm Türkiye'nin çok sevdiği ve ilgi gösterdiği Cif Çöpkapar'larımızla bugüne kadar İstanbul Boğazı'ndan 10 ton atık topladık. Bu atıkların geri dönüştürülmesi ile Sıfır Atık hesaplamalarına göre 164,02 varil petrol ve 412,56 kilogram sera gazı tasarrufu sağlamış olduk' dedi.

'DESTEK SÖZÜ' İLE ÇÖPKAPARLAR KULLANIMA GİRECEK

5 yeni Çöpkapar'ın da hazır olduğunu dile getiren Yılmaz, 'Her 100 bin 'destek sözü' ile bir Cif Çöpkapar daha kullanıma girecek. Şehirlerin, mahallelerin, sokakların temizlik ve bakımında herkesin üzerine düşen bir rol olduğuna dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda tüm Türkiye'yi temizkenguzel.com internet sitesinden daha temiz şehirler için destek sözü vermeye davet ediyoruz. Her 100 bin söz için bir yeni Çöpkapar daha denizlerle buluşuyor? diye konuştu.

CİF ŞİŞELERİ TOPLANAN ATIKLARDAN ÜRETİLECEK

Boğaz'dan toplanan atıklardan yeni Cif şişelerinin üretileceğine dikkat çeken Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: 'Bu atıkların önemli bir kısmını oluşturan plastik atıkların geri dönüşümü ile ürettiğimiz Cif şişeleri çok yakında raflarda tüketicilerle buluşacak. Cif markamızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi ile yaptığı amaç birliğinin döngüsel ekonomi açısından hepimizi gururlandıran örnek bir sonuca dönüştüğünü söyleyebilirim.'

Projenin çok yoğun ilgi gördüğünü ve Türkiye'nin dört bir yanından pek çok il ve ilçe belediyesinin, şirketlerin iş birliği için temasa geçtiğinden de bahseden Yılmaz, 'Projenin gelecek dönemi için Türkiye geneline ulaşacak ve yaşadıkları şehirlerde fark yaratmak adına halkın da doğrudan dahil olabileceği yeni planlar üzerinde çalışıyoruz' dedi.

YAKLAŞIK 200 BİN KİŞİNİN KULLANDIĞI ZİNCİRLİKUYU METROBÜS DURAĞI YENİLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YAKLAŞIK 200 BİN KİŞİNİN KULLANDIĞI ZİNCİRLİKUYU METROBÜS DURAĞI YENİLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti
    17:01 Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti "Mie Glosor"

    Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına
    16:54 Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına "Emekliyi Soyana Oy Moy Yok" Yazılı Kâğıtlar Attılar

    Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına 'Emekliyi soyana oy moy yok' yazılı kağıtlar atıldı. 'Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz' yazılı dövizler taşındı. Emeklilerin açıklamasında, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnı tok oldukları ve icraat istedikleri belirtildi.

  • İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu
    16:52 İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu

    Bursa'nın İznik ilçesinde çalınan 5 koyun, Yenişehir ilçesinde bulundu. Jandarma, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı ve 2'sini tutukladı. Koyunlar ise sahibine teslim edildi.

  • Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor
    16:52 Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Lig Müsabakaları, 22-24 Mart tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilecek. Erkeklerde 6 takım, kadınlarda ise 8 takımın mücadele edeceği müsabakalarda grup birincileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edecek.


Advertisement