Yakup Gör Güreşte Avrupa Üçüncüsü - Son Dakika
Yerel

Yakup Gör Güreşte Avrupa Üçüncüsü

Yakup Gör Güreşte Avrupa Üçüncüsü

Finlandiya’da yapılan Büyükler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan geçen yılın Avrupa ikincisi Yakup Gör, memleketi Erzurum’da çiçeklerle karşılandı.

07.04.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finlandiya'da yapılan Büyükler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan geçen yılın Avrupa ikincisi Yakup Gör, memleketi Erzurum'da çiçeklerle karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da aktif güreş hayatını sürdüren Erzurumlu güreşçi Yakup Gör, Avrupa üçüncüsü olarak döndüğü memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı. Geçtiğimiz günlerde Finlandiya'da yapılan Büyük Erkekler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden 70 kilodaki Erzurumlu Milli güreşçi Yakup Gör Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Geçtiğimiz yıl Avrupa ikincisi olan Milli güreşçi, ilk turda Alman rakibini 7-1 mağlup etti. İkinci turda Rus rakibini 9-5 yendi. Azeri rakibine 5-4 yenilen Erzurumlu pehlivan 3.lük maçında Macar rakibini 5-0 mağlup ederek üçüncülük kürsüsüne çıktı.

HAVALİMANINDA COŞKULU KARŞILAMA

Finlandiya'da Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya alan Yakup Gör Erzurum Havalimanında coşkulu bir şekilde karşılandı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Palandöken Belediyespor Antrenörü ve Yıldız Milli Takımının hocası İlhami Topaloğlu ile diğer antrenörler ve güreş camiasının tanınmış isimleri ile MHP Oltu Belediye Başkan Adayı Necmettin Taşçı ile babası Selahattin Gör tarafından çiçeklerle karşılanan Milli güreşçi omuzlarda taşındı.

ERZURUM'UN GURURU OLDULAR

Türkiye Serbest Güreş Milli takımında Erzurum'dan üç pehlivanın yer aldığını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Rahman Bilici'nin hakem hataları sonucu madalya şansını kaybederek Avrupa beşincisi olduğunu söyledi. Arısoy, Erzurumlu diğer güreşçilerden Fırat Binici ve Münir Recep Aktaş'ın ise Avrupa 7'incisi olduklarını söyledi. Yakup Gör'ü Avrupa 3'üncülüğünden dolayı Kutlayan Arısoy, "Yakup, Erzurum ve Türkiye'nin gurur kaynağı olmuştur" dedi. Milli Güreşçi Yakup Gör'de hakem hataları sonucu finale kalamadığını belirterek, "Geçen yıl finalde kaybedip, Avrupa ikincisi olmuştum. Bu kez hedefim Avrupa şampiyonluğuydu. Bu kez de önüme hakemler set çekti. Artık önümüzdeki yıl Avrupa şampiyonluğunu kazanmak için şimdiden sıkı çalışacağım. Memleketimde bana karşı gösterilen ilgi beni çok sevindirdi" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yakup Gör Güreşte Avrupa Üçüncüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement