Yalçın Topçu: "Yine Hüsrana Uğrayacaklar" - Son Dakika
Politika

Yalçın Topçu: "Yine Hüsrana Uğrayacaklar"

Yalçın Topçu: "Yine Hüsrana Uğrayacaklar"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Siyaset mühendisliği yapanlar, birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar.

23.06.2018 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Siyaset mühendisliği yapanlar, birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar. Büyük Türk milleti feraset ve irfan abidesi iradesiyle, 24 Haziran akşamında bunların hepsine sandıkların dibinde yer ayıracak" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Astana'nın Kazakistan'ın başkenti oluşunun 20. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen konser programına katıldı. Kazakistan Ankara Büyükelçiliğinin tertip ettiği programa Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ve çok sayıda davetli de katıldı.

Program çıkışında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Topçu, Türkiye'nin terörle mücadelesi ve Kandil operasyonuyla ilgili soruya, "Bölücü küresel terörün yuvalarına giren silahlı kuvvetlerimiz köklerine kibrit suyu döküyor. Bu mücadele milli lojistik ve Ankara merkezli strateji ile yapılmaktadır. Allah, silahlı kuvvetlerimizi muzaffer etsin. Şehitlerimize cennet ve cemalini nasip etsin, gazilerimize şifa milletimize sabır versin" dedi.

24 Haziran seçimleri ile ilgili görüşleri sorulan Topçu, şunları kaydetti:

"24 Haziran seçimleri ile siyasi istikrarımız korunacaktır. Siyasi istikrarla Türkiye kazanırken, Türkiye'yi tercih edenler de kazanacaktır. Dolarları, PKK-HDP'leri, YPG-PYD'leri, FETÖ'leri, DEAŞ'ları, ağaç bahaneli Gezi'leri, kasalı kutulu kumpasları ile üzerimize geldiler, yapamadılar, milletimizin ferasetine ve irfanına çarpıp darmadağın oldular. Siyaset mühendisliği yapanlar, birbirine benzemezleri bir araya getirenler yine hüsrana uğrayacaklar. Büyük Türk milleti feraset ve irfan abidesi iradesiyle, 24 Haziran akşamında bunların hepsine sandıkların dibinde yer ayıracak. Siyasetimizi ve ekonomimizi bozmayı, vatanımızı milletimizi bölmeyi hedefleyenler devletimizi yıkamayacak, vatanımızı parçalayamayacaklar. Kürt'ü, Türkmen'i, Arap'ı, Alevi'si, Sünni'si ile ay-yıldızlı al bayrak altında kıyamete kadar beraber yaşamaya kararlı olan büyük Türk milletini bölemeyecekler."

"Allah'ı bir, peygamberi bir, tasası bir, sevinci bir, kıblesi bir tek milletiz biz"

Topçu, "Bizi Irak yapamayacaklar. Bizi Mısır, Libya, Suriye yapamayacaklar. Etnisitemiz ve mezhebimiz ne olursa olsun, her birimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf, alnı açık, başı dik, 780 bin kilometrekarenin tapusunu cebimizde taşıyan vatandaşlarıyız. Kanlarımız kanlarımıza, canlarımız canlarımıza karışmış, üç hanenin ikisinde gelinimiz, damadımız, evlatlarımız var. Allah'ı bir, peygamberi bir, tasası bir, sevinci bir, kıblesi bir tek milletiz biz" dedi.

"İstatistiki bilgiler gereken cevabı vermektedir"

Türkiye'ye dış kaynaklı yatırımların artması, fakat buna karşın yabancı yatırımcılara Türkiye'nin güvensiz ülke imajı çizilmeye çalışıldığının sorulması üzerine Topçu, "Yatırımcılar için güvenli olan ülkemize yatırımlar sel gibi akıyor. Türkiye, Avrupa'da yapılacak 6 bin 653 doğrudan yabancı yatırım projesinden 229'unu alarak, 3 sıra yükselerek İspanya'nın ardından 7'nci sıraya yükselmiş durumda. Türkiye doğrudan yabancı yatırımlarından aldığı payı 2017'de 2016'ya göre yüzde 66 artırarak 2017'de 13.078 istihdam sağlamış durumdadır. İstatistiki bilgiler gereken cevabı vermektedir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalçın Topçu: 'Yine Hüsrana Uğrayacaklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Fatih Erbakan, İstanbul'da adaylarını çekmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şart sundu
    21:04 Fatih Erbakan, İstanbul'da adaylarını çekmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde İstanbul adayını geri çekmek için hükümete 3 şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticaretin sonlandırılması, Malatya'daki Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması, emekli maaşının ise 20 bin TL'ye çıkarılması durumunda İstanbul adayını yarıştan çekeceklerini duyurdu.


Advertisement