Yalçıntaş, Einstein Gibi Düşünüp, Leonardo Gibi Buluş Yapmanın Sırlarını Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Yalçıntaş, Einstein Gibi Düşünüp, Leonardo Gibi Buluş Yapmanın Sırlarını Paylaştı

Yalçıntaş, Einstein Gibi Düşünüp, Leonardo Gibi Buluş Yapmanın Sırlarını Paylaştı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisi tarafından GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda buluş yapmanın sırları anlatıldı.

09.02.2018 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisi tarafından GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda buluş yapmanın sırları anlatıldı.

Uluslararası bir Danışmanlık firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Güven Yalçıntaş tarafından verilen seminere GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, TEKNOPARK Genel Müdürü Ekrem Tekin, çok sayıda akademisyen ve firma temsilcisi katıldı. Dr. Güven Yalçıntaş, bu semineri daha önce Rektör Yardımcılığı görevini yaptığı State University of New York(SUNY)'de 100'lerce kez verdiğini, semineri her verdiğinde buluş kapasitesinin arttığını rakamlarla anlattı. Teknoloji Transfer Ofislerinin tabanında sınai mülkiyet olduğunun altını çizen Yalçıntaş, sınai mülkiyetin nasıl oluşturuldu, sınai mülkiyetin korunması ve piyasaya ürün olarak sürülmesine kadar süreçler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Einstein gibi düşünmek, Leonardo gibi buluş yapmak gerektiğini dile getiren Dr. Güven Yalçıntaş, "Serbestlik, özgürlük. Kimseye sormaz ve danışmazlar, maalesef o çocukları kutunun içine sokuyoruz. Onların yeteneklerini bir kutunun içinde hapsediyoruz. Öncelikle problemi tayin edelim. Sonrasında ise çözüm bulmaya çalışalım. Alıştığımız şeyler, dışına çıkamadığımız kurallar var. Kutunun dışına çıkmayı öğrenmek gerekiyor.' Beynimizin iki yarım küresini öğrenmemiz gerekiyor. Leonardo ise çok farklı insan. Kadavra üzerinde çalışmış ve insanı tanımak istemiş. İlk yaptığı şey not defteri tutmak. Sağdan sola yazması onda görülen özellikler, beynini başka türlü kullanarak yetenek gücünü artırdığı iddia edilen bir kişi. Bu bağlamda hata yapmaktan çekinmeyin ve karar vermeden önce bakış açınızı değiştirin" diye konuştu.

Seminerin sonunda Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz tarafından Dr. Güven Yalçıntaş'a günün anısına hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalçıntaş, Einstein Gibi Düşünüp, Leonardo Gibi Buluş Yapmanın Sırlarını Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement