Yalıhüyük'te 15 Dekar Buğday Ekili Alan Yandı - Son Dakika
Güncel

Yalıhüyük'te 15 Dekar Buğday Ekili Alan Yandı

Yalıhüyük\'te 15 Dekar Buğday Ekili Alan Yandı

Konya'nın Yalıhüyük ilçesine bağlı Saray köyünde çıkan yangında 15 dekar buğday ekili alan ve meyve bahçeleri zarar gördü.

02.07.2013 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Yalıhüyük ilçesine bağlı Saray köyünde çıkan yangında 15 dekar buğday ekili alan ve meyve bahçeleri zarar gördü.

Saray köyü arazisinde ekili alanda çıkan yangın, Ahırlı ilçesi Balıklava köyü istikametine doğru hızla ilerledi. Köylülerin haber vermesiyle bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme çalışmaları başladı. Yangına Yalıhüyük Belediyesi itfaiyesinin yanı sıra Bozkır, Seydişehir, Ortakaraören ve Akkise itfaiye ekipleri de destek verdi. Vatandaşların da yardımıyla yangın, yaklaşık bir saat gibi bir süren çalışma sonrasında kontrol altına alındı. Yapılan soğutma çalışmalarının ardından itfaiye, yangının bölgede bulunan bir çobanın bireysel atıklarını yakmasından kaynaklandığını tespit etti.

Saray köyü arazisinde 5 kişiye ait olduğu belirtilen buğday ekili tarla da ve yangın bölgesinde bulunan meyve bahçelerindeki zararın, yapılacak olan tespitlerden sonra belli olacağı ifade edildi.

Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalıhüyük'te 15 Dekar Buğday Ekili Alan Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement