Yalnızbağ Yerleşkesi'nde Ağaçlandırma Çalışması - Son Dakika
Yerel

Yalnızbağ Yerleşkesi'nde Ağaçlandırma Çalışması

Yalnızbağ Yerleşkesi\'nde Ağaçlandırma Çalışması

Bahar mevsimiyle birlikte Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde, ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldı.

05.04.2013 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahar mevsimiyle birlikte Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesinde, ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldı. Rektör İlyas Çapoğlu'da kendi elleriyle fidan dikti

Anadolu'da Bir Dünya Üniversitesi" vizyonu doğrultusunda hedefine emin adımlarla ilerleyen Erzincan Üniversitesi, Yalnızbağ Yerleşkesi'nde peyzaj düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, "Kampüs içinde yeşil değil, yeşil içinde Kampüs" sloganı ile bu yılın ağaçlandırma çalışmalarına süs elması fidanı dikimi ile başlandı.

Sivil Havacılık Yüksekokulu yanındaki çim alanda yapılan ağaçlandırma çalışmalarına Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. N. Fahri Taş, Prof. Dr. Adnan Özel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Koca, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Nişancı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Dölek, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Polat ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdülkadir Çoban da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Çapoğlu ve beraberindekiler, ağaçlandırma çalışması yapılan yerleri gezerek çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldılar. Prof. Dr. Çapoğlu, yerleşkede her yıl mevsimi geldiğinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarının Üniversitemizin emsalleri arasında örnek kampüs oluşturabilme adına büyük önem taşıdığını belirterek, "Ağaçlandırma çalışmalarımız ile uyguladığımız peyzaj çalışmaları tamamlandığında, kapının girişinden kampüs içine her noktasında burayı bugünkü halinden daha farklı göreceğiz" dedi. Rektör Çapoğlu ve beraberindekiler bu yılın ağaçlandırma çalışmalarında ilk etapta dikilmesi planlanan süs elması fidanlarını görevlilerle birlikte toprakla buluşturarak onlara can suyu verdiler.

Yalnızbağ Yerleşkesinde başlanan yılın ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilk etapta 100 süs elması fidanı toprakla buluşturulurken, süs elması fidanlarının yanı sıra, ateş dikeni, dağ muşmulası ve ardıç fidanları da toprakla buluşturulacak. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalnızbağ Yerleşkesi'nde Ağaçlandırma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement