Yalova Belediye Meclisi - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Meclisi

Yalova Belediye Meclisi

Yalova Belediye Meclisi'nde belediyeye ait 8 arsanın satışının yapılması teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

07.07.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Meclisi'nde belediyeye ait 8 arsanın satışının yapılması teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

Yalova Belediye Meclisi, Temmuz ayı birinci birleşimi Vefa Salman başkanlığında, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Birleşimde ilk olarak imar konularının komisyonlara havale edildi. Toplantıda ardından Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB müteşebbis heyetine Sinan Giray asil ve Güven Yılmaz yedek üye olarak seçildi.

Birleşimde son olarak Yalova Belediyesi'ne ait 8 adet taşınmazın satılması teklifi gündeme geldi. Konuyla ilgili söz alan Avar, şöyle konuştu:

"Sayın başkan size birkaç söylem hatırlatmak istiyorum: '1 metrekare yer satmayacağım. Arsa satmadan nasıl yönetilir herkese göstereceğim. Rant çetesi kurmuşlar, Yalova'yı satıyorlar. Babalarının malı gibi satıyorlar. Ben belediye başkanı olursam, hizmete gelirsem tek bir metrekare yer sattırmayacağım.' Tüm halka bu şekilde beyanda buldunuz ve halkın teveccühünü alarak belediye başkanı oldunuz. Sizin söylemlerinize ters düşmemek adına teklifi ret edeceğiz."

Ardından söz alan Çelik ise şu açıklamada bulundu:

"Yalova Belediyesi'nin içinde bulunduğu tablo yürekler acısı bir tablo. Günlerdir Yalova gazetelerinde borçla ilgili bir rakam dolaşıyor. Yalova Belediyesi'nde geçmişte satışlar yapıldı. Yalova Belediyesi satışlardan hep zarar etti. Satılmaz diye bir şey yok. İşadamı dara düştüğü zaman elindeki gayrimenkullerini satar. Borç batağı içinde olan belediye var. Yalova halkına hizmet üretmek adına bir şeyler yapmak lazım."

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Özsümer de Salman'ın sözünü hatırlatarak, "Borç bahanesiyle hiçbir yeri satmayacağını söyledi. Bugün satışı istenilen yerlerin hepsi belediyeye gerekli yerlerdir. Bunlar Yalova halkına ve belediyeye lazım yerlerdir" diye konuştu.

Ardından yapılan oylamada 8 parselin de satışı oy çokluğuyla reddedildi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement