Yalova Belediye Meclisi'nde Hastane Polemiği - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Meclisi'nde Hastane Polemiği

Yalova Belediye Meclisi\'nde Hastane Polemiği

Yalova Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı yapıldı.

09.12.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısı yapıldı.

Yalova Belediye Meclisi'nin 2015 yılının son birleşimi Vefa Salman başkanlığında yapıldı. Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün konuları görüşüldü. Konular arasından 400 yataklı hastanenin planlara işlenmesi konusu da yer aldı. Hastane 1/1000'lik imar planına oybirliğiyle işlendi. Toplantının dilek temenniler bölümünde konuşan Ak Parti Grup Başkanı Kasım Avar, 400 yataklı hastanenin 500 yataklı olacağını müjdeledi. Avar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'yla Milletvekili Fikri Demirle ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın görüştüğünü dile getirerek, "Bakanımız hastanenin 500 yataklı olacağının müjdesini verdi. Minimum 253 milyon liraya mal olacak bu hastanenin bakanlıkta en hızlı ilerleyen proje olduğu da belirtildi. Size de yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Salman, Yalova için çabaladığını belirterek, "Benim derdim Yalova. Yalova'ya kimin nasıl bir şey yaptığı önemli değil. Seçim döneminde de kentte tıp fakültesinin kurulması için çalışacağımız söylemiştim. Bölgeye hizmet verecek bir hastaneye ihtiyaç var. Hastaneyi sen yaptına ben yaptıma girmeyeceğim. Ağaçlar kesilmeseydi kavşak projesi yapılabilecek miydi?" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı ile görüşmesini de aktaran Salman, 500 yataklı hastanenin olmayacağını ileri sürerek, "Sağlık Bakanı'na bilgi verdim. Daha sonra görüşmem hakkında da Fikri Demirel'i arayıp bilgi verdim. Bakanının yanında başkanlarla oturuyorduk. 500 yataklı olmasını istedim. Bana dediği şeyler var. Olacağını sanmıyorum."

Salman, bazı gazetelerde danışmanlık ve çikolata ihaleleriyle ilgili yapılan haberlere de değindi. Salman, "Danışmanlık firması 7 uzmandan oluşan bir firma. İsmi de Çözüm. Ben belediyeyi kurumsal bir firma gibi yönetiyorum. Bir iş doğru gitmezse de neşteri vururum. Tabi ki de danışmanlık hizmeti alacağım. Evsel atıktan ücret almayı bu danışmanlık şirketi bize önerdi. 7 milyon lira gelir getirecek bir uygulama. Zabıta Müdürlüğü'nün yeni yer yapılmasını da onlar önerdi. Bu danışmanlık şirketi çeşitli belediyelere de hizmet veriyor. Bir belediyeye 150 gün için 135 bin lira fatura yazmışlar. Bunu da herkes iyi bilsin bu firma en uygun fiyatta da belediyeye hizmet verdi. İt ürür kervan yürür. Doğru ne ise onu yaparım. Konundan, yönetmelikten milim şaşmam. Danışmanlığın için plan bütçenin de hazırlanması vardı. Öyle söylediği gibi de değil ücreti. Ödenen 33 bin 980 liradır. Geçen seneden sıkıntı çektim. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Plan bütçede profesyonel yardım aldım. Bu firma ayrıca zabıtaya da eğitim verdi ve ücretsiz. Aynı eğitim için başka bir belediyeye 7 bin lira fatura kesilmiş. Çikolatayı da olay yaptılar. Ben bunları dağıtacağım. Kurumlara vereceğim, vatandaş ikram edeceğim" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Meclisi'nde Hastane Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement