Yalova CHP'li İnce Sadece Yalovalılardan Değil, Bütün İnsanlıktan Özür Diliyorum - Son Dakika
Güncel

Yalova CHP'li İnce Sadece Yalovalılardan Değil, Bütün İnsanlıktan Özür Diliyorum

Yalova CHP\'li İnce Sadece Yalovalılardan Değil, Bütün İnsanlıktan Özür Diliyorum

Yalova'da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bölgede çınar ağacı fidanı da dikti.

28.11.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da köprülü kavşak yapımı için ağaçların kesildiği bölgede inceleme yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bölgede çınar ağacı fidanı da dikti.

Ağaçların kesildiği bölgede gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce; Ben bu kararın ne imza atanıyım, ne uygulayanıyım, ne yapanı, ne keseniyim ama ben Yalova'nın milletvekiliyim. Belediye Başkamızla da aynı partinin üyesiyim. Dolayısıyla bir yetkim, imzam ve onayım olmamasına rağmen kendimi siyaseten sorumlu görüyorum. Sorumluluk bana aittir. Ben milletvekili olarak bunu bilmeliydim. Milletvekili olarak sorumluluğu üzerime alacağım, başka bir şansım yok. Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye'deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum. Bir ağaç için gençlerimiz canını verirken, gözleri çıkarılırken, kafa travması geçirirken, Validebağ'da, Yırca'da insanlar direniş sergilerken, 200 metre mesafede bir ağacın dalı için köşkü yürüten Atatürk'ün kentinde, Yalova'da böyle bir olayla anılmak, Yalova'nın bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm. Karayollarının tehdidini ne yazık ki belediyemiz ciddiye almıştır. Bu tehdide belediyemiz ne yazık ki boyun eğmiştir. 'Bunları kesmezseniz projeyi iptal ederiz' bu tehdittir. Şık olmamıştır. Bunu telafi edeceğiz, başka şansımız yok' şeklinde konuştu.

Kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikileceğini de bildiren İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü; Burada 18 çınar ağacı var, uzun ömürlü olarak kesilen. 168 ağaç değil. 18 çınar ağacı kesilmiş. 18 çınar ağacının yerine bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehirde. Ben milletvekiliysem, belediye de CHP'deyse bin 800 çınar ağacı dikilecek bu şehre. Hatta bugün hemen başlayacak, en az 5 yaşından büyük olmak üzere ağaçlar.

AK PARTİ'Lİ COŞKUN AĞAÇLARIN HEPSİNİN KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Yalova'da Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından ağaçların kesilmesine tepkiler devam ediyor. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da, katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşin içinde Yalova menfaatleri olunca, Yalova'nın olumlu anılmasını her şeyden öne tutuyorum diyen Coşkun, Yalova'nın bu tür bir olayla Türkiye gündemine oturmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Yalova'nın tüm ülkemizde olduğu gibi bir trafik sorunu olduğunu vurgulayan Coşkun, yaz aylarında oluşan trafik hacmini Yalova'nın kaldırmadığını, İzmit- Karamürsel, Adapazarı istikametinden gelen araçların Tonami Meydanı'ndaki sıkışmanın giderilmesi fikrinin uzun yıllardır var olduğunu kaydetti. İktidar partisi olarak konuyu ulaştırma bakanlığı ile görüşüldüğünü ve burası için kavşak ve alt geçit projesi yapıldığını ifade eden Coşkun şöyle devam etti; Ancak karşılıklı bir ayağı da belediye olduğu için belediyenin de işe müdahil olması istendi. Fakat bu noktaya kadar geldi. Şimdi belediye bu alanı temiz hale getirdi. Ağaçların hepsinin kesilmesi doğru değil. İnşaatı yapacak, ihaleye hazır bir hale getirmesi lazımdı. Bu belediyenin uhdesinde olan bir olay. Yapılacak şey şuydu Bu ağaçların tespitleri yapıldı. Daha sonra da ağaçların bir tasnifinin yapılması lazımdı. Yaşaması muhtemel olan ağaçlar, sökülüp de başka yere taşınması mümkün olan ağaçların taşınması gerekirdi. Zannediyorum belediye biraz hızlı bir şekilde, başkan yardımcısından öğrendiğime göre birkaç palmiyenin dışında hepsi kesildi. Bizden yardım isteselerdi biz söküm konusunda da kendilerine yardımcı olurduk. 'Araçlarımız yok' dediler bir ara. Bizim belediyelerimizden o konuda yardım isterdik. Dolayısıyla dünden beri Türkiye gündemine oturduk dedi.

GEZİ OLAYLARINDA YAŞANANLARI BUGÜN CHP DE YALOVA'DA YAŞIYOR

'Ağacın kesilmesine elbette ki hepimiz karşıyız, ben de karşıyımö diyen Coşkun, şöyle devam etti

'Bu memlekette birileri 8 ağaç yüzünden fırtına kopardı, ülkeyi kaosa döndürdüler. Bunun arkasında CHP zihniyeti vardı. Hiç kimse unutmasın yaptıklarını. Şimdi CHP yerel yönetimde yükümlülük, sorumluluk sahibi. Dolayısıyla bugün kendileri bunu yaşıyor. Dün İstanbul'da Gezi olayları yaşananları bugün CHP de Yalova'da yaşıyor. İktidar sorumluluk ister. İcraat yapacaksanız elbette ki risk alacaksınız ama bunları da izah edeceksiniz. Kaldı ki Gezi olaylarındaki durum 8 ağacın taşınmasıydı, kesilmesi değildi. Oradan sökülüp başka yere nakliydi. Burada da başka bir şey olmuştur. Sayı olarak da fazla. Dolayısıyla CHP'nin kendi tabanından, çevrecilerden, Yalova Platformu'ndan dünden beri yoğun bir tepki var. Bu tepkileri yabana atmak da mümkün değil. Bu tepkiler başka formüller bulunsaydı da, bu tepkiler zayıflamış olsaydı, daha çoğu sökülmüş, başka yere nakil yapılmış olsaydı. Tabi bunlar yapılmadı. Yalova'da bu kaosun yaşanması ve insanların böyle bir tepki vermesi siyaset adına, Yalova Belediyesi adına olduğu kadar bizi de ilgilendirmektedir.ö

YAŞANANLAR BİR TAKNİK HATASI

Yalova adına iyi şeylerin yapılmasını istediklerini bildiren Coşkun, ? Biz iktidar olarak iyi olan her şeyin de yanında olacağımızı söyledik ama bugün yaşananların, yapılanların bir taktik hatası, işe biraz daha ehemmiyet verme ve tatmin etme konusunda boşluklar var, ihmalkarlıklar var. Neticede olan olmuştur, artık kesilmiştir. O halden o hale gelmiştir. Yapılacak bir şey yok. Belediyenin şunu yapması lazım Misliyle daha fazla ağaçları halkımızı da götürerek, göstererek 180 ağaç kesildi ama 580 ağacı da falan yere diktik, yaşatıyoruz demesi lazım. Belki bu noktada da önemli bir adım atılmış olurö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova CHP'li İnce Sadece Yalovalılardan Değil, Bütün İnsanlıktan Özür Diliyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.

  • Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    15:49 Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini söyleyen Çelik, Adana'da 32 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti. Batı bölgelerinde ise aralıklarla yağış bekleniyor. Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmayacağını ve sıcaklıkların hafta sonu 22 dereceye düşeceğini aktaran Çelik, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günü kısa süreli sağanak beklendiğini ve hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi bekleniyor ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı
    15:48 Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş çalışmasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    15:44 Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Kadıköy'de seyir halindeki bir otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı
    15:44 Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü bariyerlere çarptı. Kazada sadece maddi hasar meydana geldi ve polis tutanak tuttu.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.


Advertisement