Yalova'da Ahîlik Haftası kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Ahîlik Haftası kutlanıyor

Yalova\'da Ahîlik Haftası kutlanıyor

Ahilik Haftası Yalova'da da kutlanıyor.

17.09.2019 12:12  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahilik Haftası Yalova'da da kutlanıyor.

18- 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası münasebetiyle tertip komitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin Atatürk anıtına çelenk sundu. Alpaslan Tunalı, "Asırlar boyunca hem esnaf ve sanatkarlarımız hem de toplumumuz şaşmaz bir ölçü, önemli bir kılavuz olan ahilik, insanı merkeze koyarak dürüst, güvenilir, insan hak ve hukukuna saygılı, cömert ve güler yüzlü olmayı gerek ticaret yapanlar gerekse tüm toplum için olmazsa olmazlarından kabul etmiştir. Bugün medeni ülkelerin hakim kılmaya çalıştıkları değerler, 13. yüzyıldan itibaren Anadolu Türkleri tarafından ahilerin vizyonu olarak uygulanmış ve böylece bütün insanlığa örnek olmuştur" dedi.

Kutlama komitesi daha sonra Vali Muammer Erol'u ziyaret etti. Ekonominin büyümesi ve gelişmesinde esnafların oldukça büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Erol, "Zanaat ve kanaat varsa, bu sizi en iyiye sevk eder. Bunun bereketi de herkese yetecek bir helal kapısı aralar. Ahiliğin kuralları da zaten esnaflarımıza bunu tavsiye eder. Bizim insanımızın ve esnafımızın şiarı da dürüstlük ve doğruluk üzerine kuruludur. Elbette arada çürükler de olacaktır. Ama o çürükleri ayıklayacak olan da yine esnafın kendisidir. Ahilik teşkilatı bu yönüyle de tarihte çok önemli bir fonksiyon ifa etmiş, kendi içindeki arızayı dışarıya bırakmadan ayıklamıştır. İyi bulup değerlendirirken, arıza yapanın da gereğini yapmayı bilmiştir" dedi.

Vali Erol konuşmasının ardından yılın ahisi seçilen 60 yıllık terzi ustası İlhan Aydemir'e kaftanını giydirdi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Ahîlik Haftası kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    21:53 Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü E.D. ve İ.G. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement