Yalova'da Belediye Başkanı, Suriyeli ve Iraklılarla Sokakta Çöp Topladı - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Belediye Başkanı, Suriyeli ve Iraklılarla Sokakta Çöp Topladı

Yalova'da Belediye Başkanı, Suriyeli ve Iraklılarla sokakta çöpSüheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA'da yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar örnek bir davranışa imza attı.

16.07.2017 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da Belediye Başkanı, Suriyeli ve Iraklılarla sokakta çöp

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA'da yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar örnek bir davranışa imza attı. Suriyeli ve Iraklılardan oluşan 60 kişilik grup, CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte sokakları temizledi.

Yalova Mülteciler Sığınmacılar ve Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Çiçek ve beraberindeki Suriyeli sığınmacılar geçtiğimiz hafta Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret edip, t Suriyelilere yönelik kamuoyunun tepkisinden rahatsız olduklarını bu algıyı yok etmek için soklardan çöp toplamak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Salman ise Çiçek'in bu isteğine, "tamam bende size yardım ederim" yanıtını verdi.

KAMUOYUNDA TEPKİ ORTADAN KALKACAK

Bunun üzerine Yalova Belediye Başkan Vefa Salman, üzerinde 'Yalova Doğa ve Çevre Gönüllüleri' yazılı tişörtler hazırlattı. Osmanlı Parkı'nda bulunan Zabıta noktasında bgün bir araya gelen sığınmacılar, Başkan Salman'la birlikte sokakları temizledi. Suriyeli ve Iraklılara karşı bu davranış ile kamuoyunun da tepkisinin ortadan kalkacağını söyleyen Başkan Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Bu çalışmadan çok mutlu oldum. Neden mutlu oldum birincisi şu; Siz bir şekilde topraklarınızdan kopmuş, Türkiye'ye vatanımıza gelmiş, yaşamınızı zor koşullarda idame ettirmeye çalışan insanlarsınız. Türkiye'nin de değişik yerlerinde hiç yaşanmasını istemediğimiz tatsızlıklar oluyor, bizim vatandaşlarla özellikle Suriyeli göçmenler arasında. Yalova'nın bir özelliği var. Yalova; huzurun, dostluğun, barışın ve kardeşliğin kenti. Şimdi sizin böyle bir girişimde bulunmanız Türkiye'ye örnek olacak bir davranış' dedi.

Park ve bahçelerde oturan sığınmacıları uyarmaları konusunda Arapça ve Türkçe bilenlerden yardım istediğini söyleyen Salman, 'İster istemez parklarda deformasyonlar oluyor. Çimler üstünde oturunca çimler kuruyor, yemekler yenince artıkları bırakılıyor ve çirkin bir görüntü oluşuyor. Bu sefer bu duruma bir tepki doğuyor. Bu tepkinin bu şekilde ben Yalova'da ortadan kalkacağını düşünüyorum' diye konuştu.

'BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYORUZ'

Suriyeli sığınmacı Mahmoud Alsuaydan ise bu ülkenin ekmeğini yediklerini ve bu yüzden gönüllü olarak böyle bir çalışma yapmak istediklerini söyledi. Alsuaydan, 'Size çok teşekkür ediyoruz. Bize destek olursanız dikkat çekmek için bu çalışmamızı her hafta yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Vefa Salman, 'Yallah' diyerek sokaktaki sigara izmaritleri ve pet şişelerini sığınmacılarla birlikte topladı. Yalova'daki vatandaşlar da uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdi.

Yalova\'da Belediye Başkanı, Suriyeli ve Iraklılarla Sokakta Çöp Topladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Belediye Başkanı, Suriyeli ve Iraklılarla Sokakta Çöp Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement